fbpx

Od 8. maja moguće potpuno otvaranje kafića i restorana – Rad sa 50% kapaciteta u zatvorenim delovima?

pexels-de-lemster-krant-2894275

Na sednici Kriznog štaba Srbije doneta je odluka da se od 8. maja otvore potpuno ugostiteljski objekti i da se dozvoli vakcinacija u tržnim centrima i na drugim javnim mestima, uz saglasnost nadležnih zavoda za javno zdravlje, saopštio je sinoć zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je, nakon sednice, zahvalio u ime Grada Beograda svim članovima Kriznog štaba jer su, kako je naveo, pokazali razumevanje za zahteve privrede.

– Verujem da smo zajedno našli meru kako da privreda radi kao i da se istovremeno sačuva javno zdravlje građana. Pored toga, ne mogu da ne primetim da je Beograd najbolji region kada je vakcinacija u pitanju i da je pravedno da naše građanke i građani budu nagrađeni zato što su odgovorni – naveo je Vesić na svom nalogu na Fejsbuku.

Sa druge strane, član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, epidemiolog Branislav Tiodorović, bio je nešto rezervisaniji. Prema njegovim rečima, do otvaranja može doći ako se bude spuštao broj novozaraženih.

– Ako budemo ovako nastavili i ako se ubrzano bude spuštao broj novozaraženih, ako se sve mere budu poštovale, verovatno ćemo posle 8. maja razmišljati o tome da se mere postepeno ublažavaju – rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima to znači i da će zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata moći da rade, ali sa 50% kapaciteta

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!