fbpx

Od 24. avgusta novi uslovi za ulazak u Crnu Goru

travel-restrictions-4979476_1920

Vlada Crne Gore usvojila je novu odluku o uslovima ulaska u Crnu Goru i za naše državljane i strance, koja stupa na snagu od 24. avgusta. To znači da se planirani dolasci do tog termina realizuju kao i do sada, bez uslovljavanja u smislu dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Kako je saopšteno iz Vlade, od 24. avgusta ulazak u Crnu Goru omogućava se crnogorskim državljanima i strancima samo ukoliko poseduju jedan od četiri sledeća dokaza:

  • Da je potpuno vakcinisan/a ili vakcinisan/a jednom dozom vakcine protiv COVID-19;
  • Da poseduje negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72 sata;
  • Da poseduje dokaz da je osoba prebolela COVID-19 (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);
  • Da poseduje negativan brzi antigenski test na SARSCov-2 koji nije stariji od 48 sati.

– Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mestom boravka u Crnoj Gori, ne poseduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test – navode iz Vlade.

S druge strane, u Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Severne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja.

– Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!