fbpx

Od 21. juna svakodnevni direktni letovi između Crne Gore i Kazahstana

airplane-2619434_1920

Uspostavljanjem direktne avio linije između Kazahstana i Crne Gore stvara se veza između naroda dve zemlje, što takođe ima veliki uticaj na turističko tržište, ocenjeno je danas na svečanom obeležavanju saradnje između Aerodroma Crne Gore i Air Astana-e, nagrađivanog nacionalnog avio-prevoznika Kazahstana.

Avion Airbus A321LR sa popunjenošću mesta od 95% je po sletanju iz Almatija u Podgoricu simbolično pozdravljen tradicionalnim vodenim slavolukom. Od uspostavljanja avio-linije 9. juna 2021. godine, iz Almatija i Nur-Sultana ka Podgorici, više od 1.000 putnika je direktnim letovima avio-kompanije Air Astana doputovalo u Crnu Goru.

VD izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Ognjen Jovović izrazio je veliku zahvalnost menadžmentu kompanije Air Astana koja je odabrala da Crna Gora bude njihovo povezivanje sa Mediteranom.

– Pošto je Kazahstan najveća zemlja na svetu koja nema more, verujemo da će upravo Crna Gora biti vaš izlaz na Mediteran. Ova linija je već ispunila očekivanja jer su avioni skoro skroz puni, a takve su i najave za celu sezonu. Ako uzmemo u obzir činjenicu da će od 21. juna svakodnevno leteti avioni između Crne Gore i Kazahstana, jasno vam je da je povezivanje naše dve zemlje veliki korak i da će Kazahstanci biti među najmnogobrojnijim gostima ovog leta – kazao je Ognjen Jovović.

Potpredsednik aviokompanije Air Astana za marketnig i komercijalne poslove Air Astane Ričard Ledžer kazao je da je zbog pandemije veoma izazovno uspostavljati nove linije, posebno sa zemljama koje su međusobno dosta udaljene, ali da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Aerodromima Crne Gore.

– Air Astana je oduševljena uspostavljanjem avio-linije između Kazahstana i Crne Gore, koja predstavlja veliki korak na putu stvaranja snažnog i jakog turističkog tržišta između dve zemlje. Kao kompanija, u ovom teškom vremenu, tražili smo frešku destinaciju za kazahstanske putnike koji su gladni putovanja. Tražili smo kombinaciju avanture, satisfakcije i prirodne lepote i upravo zato smo odabrali Crnu Goru – kazao je Ledžer.

Današnjem svečanom događaju prisustvovo je i Toležan Barlibajev, opunomoćeni ambasador Republike Kazahstan u Hrvatskoj, koji je najavio otvaranje generalnog konzulata u Budvi kako bi se olakšale administrativne procedure za građane te zemlje.

– Crna Gora, sa povoljnim bezviznim režimom, za Kazahstan predstavlja dragocenog partnera na Balkanu. Uvođenje direktnih letova će doprineti razvoju bilateralnih veza između naše dve zemlje u oblastima turizma, poslovanja i kulture – kazao je ambasador Barlibajev.

Direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu pri Ministarstvu ekonomskog razvoja Aleksandra Gardašević-Slavuljica istakla je da je Vlada Crne Gore učinila velike napore kako bi zemlju pripremila za predstojeću sezonu dok još traje pandemija.

– Vlada je uvela mnoge restriktivne mere na početku, da bi danas mogli da otvorimo granice – što se pokazalo kao odličan potez. Iako smo otvoreni, veoma smo odgovorni i prema domaćinima-našim građanima i prema turistima – kazala je ona.

Air Astana je uspostavila direktnu avio-liniju sa Podgoricom 9. juna 2021. godine. Letovi iz Nur-Sultana su planirani sredom i subotom, a iz Almatija četvrtkom i nedeljom. Počev od 21. juna Air Astana će imati letove prema Podgorici svakog dana, pa će letovi iz Nur-Sultana biti dostupni i ponedeljkom, a iz Almatija još i utorkom i petkom.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!