fbpx

Od 1. januara moći će da putuju samo vakcinisani?

passeport

Sve veći broj zemalja u svetu otvara svoje granice, ali samo za vakcinisane putnike. Milan Lainović iz Jute rekao je da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

Bez potpune imunizacije od prvog januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje, kažu iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbija Yuta.

Potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Yuta Milan Lainović je rekao da države same određuju ko i pod kojim uslovima trenutno može da uđe u zemlju, te da ne postoje univerzalna pravila.

– Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može – rekao je Lainović.

Naglasio je da u tim zemljama ljudi ne mogu da posete prodavnice, restoran, tržne centre ukoliko nemaju potvrdu o potpunoj imunizaciji.

– Postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, obaveštavaju vas da se i vi kontrolišete. Nigde ne možete bez potvrde o vakcinaciji ili uz važeći PCR test – istakao je on i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!