fbpx

OC Jahorina daje 5,2 mil EUR za osnežavanje Igrišta

738EFE01-12F5-4052-964B-7CFBEEAE5231

Olimpijski centar Jahorina spreman je da za sistem za osnežavanje staza u Ski-centru Igrišta kod Vlasenice plati 10,4 mil KM (5,2 mil EUR).

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, predviđeno je da ponuđač uradi idejno rešnje za pomenuti sistem, idejni projekat sa studijom opravdanosti, da isporuči visokopotisni cevovod za transport vode od jezera do svih mašina za proizvodnju snega, te lanser za proizvodnju veštačkog snega.

Pored toga, planiraju kupiti i dodatnu robu, odnosno popularni “kvad” za koji zahtevaju da može postići maksimalnu brzinu do 90 kilometara na čas.

Nabavka je po sistemu “ključ u ruke” i nije podeljena na lotove.

Da bi dobio ovaj posao ponuđač mora dostaviti i spisak izvršenih ugovora iste ili slične prirode u poslednjih pet godina, a pod istim i sličnim poslovima se podrazumeva izgradnja sistema za osnežavanje u ski-centrima.

Rok za prijave je 13. septembar.

Početkom avgusta je raspisan tender za nabavku tabača za ovaj ski-centar, koji je i dalje u toku.

Podsjetimo, OC Jahorina isplanirao je da u izgradnju ski-centra Igrišta uloži 32 mil KM u iduće tri godine, a da taj novac obezbedi zaduženjem putem prodaje akcija.

Objavljeno je i da je italijanska kompanija Leitner najbliža poslu oko obnove i izgradnje tog ski-centra.

Kada je reč o kompaniji Leitner, treba napomenuti da po pitanju radova i investicija oni gospodare Jahorinom. Nakon što su izgradili gondolu Javor-Partizan vrednu 16 mil KM, gradiće i žičaru Rajska dolina, za koju će im biti plaćeno 17 mil KM.

Vlada Republike Srpske je polovinom 2020. donela odluku kojom je OC Jahorina dala na upravljanje Igrišta na period od 30 godina, bez naknade.

Ski-centar Igrišta nekada je bio jedan od najvećih ski-centara, ali je godinama unazad uništavan i devastiran. Imovina na samom skijalištu je pokradena, poskidane su žice i koturovi na ski-liftovima, elektromotori, ski-oprema, te su devastirani gotovo svi objekti. Hotel Panorama prodat je i pretvoren u svadbeni salon.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!