fbpx

Objavljen javni poziv za potporu putničkim agencijama i organizatorima putovanja u Hrvatskoj

bookkeeping-615384_1920

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za dodelu potpora male vrednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja za koji su osigurana sredstva iz državnog proračuna u vrijednosti od 36 miliona kuna. 

Cilj dodele potpore turističkim agencijama je nadoknada dela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uslov da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposlenom u turističkoj agenciji (u odnosu na prosečan broj zaposlenih na godišnjem nivou za 2020. godinu). 

Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. godini pretrpele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu od najmanje 75% i koje su subjekti male ekonomije (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

Podsetimo, Vlada Republike Hrvatske donela je Odluku o donošenju programa za pomoć pogođenim delatnostima iz transportnog sektora, turističkog sektora te industrije kulturnih i umetničkih događaja za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja usled aktualne pandemije COVID – 19, kojom nastavlja s merama pomoći namenjenim pogođenim sektorima,  uključujući i sektor turizma. Cilj je Programa doprineti pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja usled aktualne pandemije, kroz meru jednokratne državne potpore male vrednosti.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!