fbpx

NTO Crne Gore očekuje povratak francuskih turista u 2022. godini

Kotor - zaliv

Turoperatori iz Francuske koji su boravili u studijskoj poseti Crnoj Gori pokazali su značajno interesovanje da uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja za 2022. godinu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Francuskim turoperatorima Marco Vaso, KUONI FRANCE, FRAM, Voyage Prive i Directours predstavljena je aktuelna ponuda destinacije s akcentom na segment luksuznog turizma.

Posetili su Budvu, Tivat, Herceg Novi, Žabljak, Kolašin i Cetinje gde su se pored obilaska turističkih lokaliteta upoznali sa hotelskim kapacitetima ovih opština. Tom prilikom im je predstavljena ponuda One&Only Portonovi rizorta, turističkog naselja Luštica Bay, hotela Lazure Marina & Hotel, Chedi, Bianca Resort & Spa i Blue Kotor Bay.

– Nacionalna turistička organizacija organizovala je u Budvi poslovnu B2B radionicu za turoperatore iz Francuske i turističku privredu Crne Gore. Radionici je prisustvovalo preko šezdeset predstavnika turističke privrede Crne Gore, od čega trideset šest hotela i dvadeset pet agencija, kao i predstavnici Lokalne turističke organizacije Bar i nacionalne avio kompanije Air Montenegro – navodi se u saopštenju.

Predstavnica agencije Moonlight, koja prati ovu studijsku grupu, Marieliene Sauron istakla im je da im je veoma drago što su u Crnoj Gori, i to po prvi put.

– Oduševljeni smo lepotom vaše zemlje. Uprkos lošem vremenu koje nas je dočekalo, zaista smo impresionirani i drago nam je da smo imali priliku da vidimo sve dragulje vaše zemlje. Naša ideja je da napravimo od Crne Gore novu destinaciju koja će biti proširena i poznata po Francuskoj, budući da se kod nas i ne zna tako puno za Crnu Goru. Naša glavna misija je da dovedemo što više Francuza kod vas – kazala je Sauron.

Sebastian Marzano iz turoperatora Directours koji je specijalizovan za luksuzni turizam naglasio je da mu je drago što će imati priliku da podeli svoje predivne utiske sa budućim gostima iz Francuske.

– Moram da naglasim da sam po prvi put u Crnoj Gori i zaista uživamo. Juče smo imali sneg, tačno je da nas lepo vrijeme ne prati tokom našeg putovanja, ali na tako kratkim destinacijama promenili smo puno klima. Utisci su predivni, kao i vaša zemlja, a u vreme kovid situacije kakva je sada, mislim da je jako bitno da ne idemo na predaleke destinacije. Za Francuze će biti izuzetno dobro i privlačno da otkriju nove destinacije koje nisu tako daleke – istakao je Marzano.

Predstavnik turoperatora KUONI FRANCE, Rodolphe Martin, takođe prvi put boravi u Crnoj Gori.

– Po prvi put sam u Crnoj Gori, i zaista sam oduševljen, naročito obalom. Ovo mi daje jaku želju da sve što sam video, podelim svojim budućim klijentima u Francuskoj. Više sam nego iznenađen lepotom vaše zemlje i moj glavni cilj jeste da razvijem ovo tržište za 2022. godinu, na način što ću u svaki program integrisati grad Kotor. Pored Kotora, želim da razvijem i zimski turizam, tačnije da se okrenem i prema severu, ali i jugu. Za mene je ovo veliko iznenađenje i siguran sam da ću naći tržište za vašu destinaciju – kazao je je Martin.

Predstavnik hotela Budva, Mića Ivanović, istakao je da ovakvi sastanci značajno doprinose afirmaciji turizma.

– Drago mi je što vidim veliki odziv turističke privrede. Imamo pet turoperatora iz Francuske, interesovanje je veliko što znači da će i sledeća godina doneti veliko interesovanje za našu zemlju. Nadamo se da će se situacija sa koronom popraviti, da će krenuti letovi, te da ćemo imati neku stabilniju situaciju za dalje – kazao je on.

Đorđe Brajović iz turističke agencije Marco Polo mišljenja je da je inicijativa NTO za organizaciju ovakvih događaja jako dobra i korisna.

– Pre svega, smanjuje troškove odlazaka na sajmove nama turoperatorima iz Crne Gore, a sa druge strane, turoperatorima iz inostranstva koji dođu da posete Crnu Goru, pruža mogućnost da našu zemlju dobro upoznaju, te da na B2B sastancima stvorimo nove kontakte, kako bi i narednih godina realizovali saradnju. Podržavam ovakvu vrstu organizacije i nadam se da će se i u budućnosti ovako nešto organizovati – istakao je Brajović.

Suvlasnica turističke agencije RAMS iz Bijelog Polja, Sabina Ramović kazala je da im poslovna B2B radionica pomaže da uspostave kontakte, naročito u ovom periodu kada su učešća na sajmovima ograničena.

– Nadam se da su turoperatori koji su posetili određene regione i predele u Crnoj Gori, u okviru ove studijske posete, uspostavili kontakte sa turoperatorima koji su prisustvovali radionici, i da će to uroditi plodom, kao i da će se u narednom periodu povećati broj dolazaka iz Francuske – istakla je Ramović.

Studijska poseta turoperatora iz Francuske realizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Herceg Novog, Tivta, Žabljaka, Kolašina i Cetinja, kao i hotela Bianca Resort & Spa i Lazure Marina & Hotel.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!