fbpx

Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam potpisali Protokol o saradnji

laptop-3196481_1920

Protokol o saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kojim se uređuju opseg, uslovi i način saradnje, međusobna prava i obaveze sa zajedničkim ciljem organizacije priredbi i sajamskih manifestacija u oblasti privrede i turizma potpisali su pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Ivanišević i Cvetković su se usaglasili oko ključnih tačaka na kojima se zasniva uspešna saradnja Sajma i Sekretarijata, a posebno u pogledu pružanja informacija privrednicima i preduzetnicima o priredbama i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma, rada na obostranoj promociji aktivnosti, te organizaciji zajedničkih događaja u cilju unapređenja saradnje, kroz zajedničko nastupanje i afirmativan pristup privredi, manifestacionom turizmu i sajamskoj industriji, navedeno je u saopštenju Novosadskog sajma.

Potpisivanjem Protokola o saradnji, Sekretarijat i Sajam idu u susret zajedničkim događajima, poput Sajma preduzetništva, koji će biti održan u prostoru Novosadskog sajma 24. i 25. marta, kao i Sajma turizma, koji u ovoj godini dobija zaseban termin, te će biti održan od 17. do 19. novembra, dodaje se.

Na konferenciji za novinare je, između ostalog, istaknuto je, ulaskom u ovu godinu, Novosadski sajam ušao i u period priprema za 2023. godinu – godinu u kojoj će biti obeleženo stotinu godina Sajma i devedeset godina Poljoprivrednog sajma.

Ono čime će početi ova godina na Novosadskom sajmu su priredbe posvećene pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju. Sajam knjiga i Izložba umetnosti Art Ekspo će biti priređeni od 3. do 10. marta, dok će Sajam obrazovanja Putokazi trajati dva dana – 9. i 10. marta. Posetioce očekuju nova izdanja, sajamski popusti, brojni atraktivni programi, druženja sa piscima, tematske izložbe, promocija više od 500 obrazovnih profila iz zemlje i inostranstva… Ulaz na te priredbe neće biti naplaćivan.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!