fbpx

Novi Zeland ponovo oduševio novom kampanjom koja se vešto igra fenomenom društvenih medija

FFA43825-7A11-4432-894C-0B1C3774122E

Novi Zeland pokrenuo je novu odličnu turističku kampanju “Do Something New“, pozivajući putnike da prestanu oponašati fotografije koje vide na društvenim mrežama te da umjesto toga “podijele” ili dožive nešto novo.

Utjecaj društvenih mreža ili Instagram destinacija, gdje svi moraju imati fotografiju s istim kadrom, prerastao je sam fenomen turizma. Dapače, mlađe generacije putuju s ciljem da bi se uslikali na odrađenoj lokaciji, jer je to “in” i kako bi bili u trendu, a ne zbog samog doživljaja destinacije. Taj fenomen ide toliko daleko, da su neki turisti spremni riskirati život, sve samo zbog odlične fotografije koja će skupiti tisuće ili milijune “lajkova” na društvenim mrežama. Tragično, neki su i izgubili živote zbog istog.

Upravo taj fenomen Novi Zeland je iskorstio u novoj kampanji, u kojoj poručuju kako su im “postale dosadne” iste objave na Instagramu. Narativ kampanje vješto i simpatično govori turistima da ne budu pod utjecajem “društvenih mreža” ( social influence ) pozivajući ih da prestanu oponašati tuđe fotografije koje vide na socijalnim zidovima, te da umjesto toga podijele i dožive nešto novo. Odlična ideja i narativ.

Kampanja se bazira kroz dvominutni vide, u kojem glumi komičar Tom Sainsbury kao član “Odreda za socijalno promatranje (SOS)” koji prati turiste do nekih od najpoznatijih krajolika u zemlji i poziva ih da prestanu putovati “pod društvenim utjecajem”. 

“Ljudi su vidjeli te fotografije na društvenim mrežama i jako se trude kopirati ih. Znate ih već sve.” govori Sainsbury listajući “kliširane” objave na društvenim mrežama. 

Inače, novi video ” Učini nešto novo” je dio dugotrajne kampanje novozelandske turističke zajednice koja je usmjerena na jačanje domaće turističke industrije u zemlji, koja se kao i svi bori s zatvaranjem granica izazvanih pandemijom.

Novi Zeland opet je uspio oduševiti sve novom kampanjom, koja je samo još jedna u nizu kampanja koje su drugačije i “out of the box”. Kampanje koje privlače pažnju globalnih putnika i medija te pokazuju kako se danas radi promocija destinacije.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Screenshot – youtube

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!