fbpx

Novi trendovi ukazuju na pozitivnu perspektivu evropskih putovanja

pexels-pixabay-532263

Prema Euroboundu, posebnoj evropskoj turističkoj kompaniji koja prodaje putovanja isključivo preko turističkih savetnika, nekoliko novih trendova među njenim poslednjim rezervacijama moglo bi da ukaže na pozitivnije izglede za putovanja u okviru regiona ove godine.

Turistička kompanija je identifikovala da su njeni rokovi za rezervacije sve duži nego prošle godine, a neki su rezervisani i za sledeću zimu. Iako su primili nekoliko rezervacija u poslednjem trenutku, porast bi mogao da ukaže na poverenje prema putovanjima u Evropi.

Putnici takođe troše oko dvadeset posto više na paket aranžmane u poređenju sa nivoima pre pandemije; sa rastom raspoloživog prihoda od putnika koji jedu van kuće i putuju manje nego ranije, mnogi su uspeli da uštede za kupovinu luksuznog smeštaja ili iskustva. Stručnjaci za hotelijerstvo već neko vreme vide taj trend i očekuju da će se nastaviti do 2022.

„Imamo mnogo rezervacija u Francuskoj i mislim da će se ljudi možda osećati malo prijatnije znajući da je za ulazak u restorane, muzeje, vozove i druga mesta potrebna propusnica za vakcinaciju.” -kaže Brigitte Armand, predsednica Eurobound-a.

Evropske zemlje su neke od najteže za ulazak Amerikancima. Španija je poslednja evropska zemlja koja je samo ovog meseca pooštrila protokole o COVID-19; sada zahteva da putnici koji ulaze u zemlju imaju dopunsku vakcinu pored prethodnog statusa pune vakcinacije. S druge strane, Ujedinjeno Kraljevstvo će navodno uskoro ukinuti sve zahteve za testiranje za potpuno vakcinisane putnike, ali ima naviku da pooštrava svoje zahteve čim se opuste.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!