fbpx

Novi rekord: Više od milion Poljaka u Hrvatskoj ove godine

croatia-1185084_1280

U Hrvatskoj je tokom ovog vikenda premašena brojka od milion turističkih dolazaka s tržišta Poljske, čime 2021. godina postaje rekordna po ostvarenim dolascima poljskih gostiju, izvestila je Agnieszka Puszczewicz, direktorka Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

Naime, tokom cele 2020. godine u Hrvatskoj je s poljskog tržišta ostvareno 672.000 dolazaka, dok je tokom rekordne 2019. godine s ovog tržišta ostvareno oko 970.000 dolazaka.

„Izuzetno nas raduje ovaj rezultat kojim su Poljaci ponovno dokazali da su veliki prijatelji i ljubitelji Hrvatske. Puno im hvala na ukazanom poverenju i odabiru hrvatskih destinacija, te sam sigurna kako će određeni broj njih posetiti Hrvatsku i tokom ovog jesenjeg i zimskog razdoblja čime će se rekordni rezultati dodatno učvrstiti“, izjavila je direktorka Puszczewicz.

Odličan rezultat s tržišta Poljske komentarisao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji je naglasio kako postavljanje rekorda u godini obeleženoj globalnom pandemijom korona virusa predstavlja izuzetno postignuće.

„Poljaci se u ovoj godini, osim po realizovanim dolascima, ističu i po realizizovanim noćenjima. Naime, s ovog smo tržišta u dosadašnjem delu godine ostvarili više od 6,6 miliona noćenja čime Poljska zauzima visoko treće mesto inostranih tržišta s kojih smo ostvarili najveći promet, odmah iza vodeće Nemačke i Slovenije.

Sigurni smo u nastavak pozitivnih trendova i snažan doprinos poljskog tržišta u rezultatima koji će obeležiti hrvatski turizam u narednim godinama“, poručio je direktor Staničić, pritom uputivši iskrene čestitke koleginici Puszczewicz na rekordnim rezultatima.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sistema eVisitor, u dosadašnjem delu godine ostvareno 1.000.450 dolazaka i 6.631.398 noćenja poljskih gostiju.

Navedeno u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 49 posto u dolascima i 45 posto u noćenjima, dok u odnosu na isto razdoblje 2019. godine navedeno predstavlja rast od 4 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima.

Pritom su poljski gosti najviše noćenja ostvarili u Splitsko-dalmatinskoj (2.549.940 noćenja), Zadarskoj (940.671 noćenja) i Istarskoj županiji (925.499 noćenja), a gledajući prema smeštajnim objektima najviše su noćenja ostvarili u objektima u domaćinstvu (4.145.121 noćenja), kampovima (937.037 noćenja) i hotelima (769.495 noćenja).

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!