fbpx

Novi projekat Turističke organizacije Srbije za digitalne nomade iz sveta

3A441E7B-4C9E-4631-97AD-1A57BB8048E5

Turistička organizacija Srbije (TOS) je osmislila novi program namenjen stranim turistima, tzv. digitalnim nomadima koji rade od kuće i pritom menjaju lokacije, kako bi podstakla što veći broj njih da dođu u Srbiju i rade odavde.

Direktorka TOS-a Marija Labović za Tanjug pojašnjava da će u okviru ovog programa pod nazivom “Srbija tvoja otvorena kancelarija” ili “Srbija open ofis” digitalnim nomadima u narednom periodu biti predstavljeni naši smeštajni kapaciteti, kao i dodatni sadržaji u kojima bi ova posebna grupa turista mogla uživati u slobodno vreme.

– Predstavićemo im izuzetan kvalitet naših smeštajnih kapaciteta, naročito u gradskim sredinama koje su i najviše pogođene pandemijom. Takođe i dodatne sadržaje, kao što su naše kulturno-istorijske znamenitosti, mogućnosti boravka u prirodi, izleta koje mogu da organizuju dok su ovde – kaže Labović.

Ona navodi da je digitalnim nomadima najvažnije da u mestima u koja dolaze sa svojim laptopovima da rade imaju brzi internet, komforan smeštaj u hotelima, kao i da im je blizu aerodrom.

To je, prema njenim rečima, šansa da im se predstavi Beograd ali i drugi gradovi u Srbiji, koji ispunjavaju ove uslove.

– Istraživanja pokazuju da oni vole da menjaju mesta sa kojih rade i da u toku jedne godine promene i po 12 destinacija. To znači da vole promene i upravo zato mislimo da je Srbija dobro mesto za njih i da ovde imaju nove, drugačije sadržaje u kojima bi uživali u slobodno vreme – objašnjava Labović.

Cilj ovog projekta je, kako navodi sagovornica Tanjuga, da se privuče još veći broj inostranih turista, produži njihov boravak kod nas i da se doprinese što bržem oporavku turističke privrede pogođene pandemijom.

Naruku nam ide i to što su nas upravo digitalni nomadi svrstali među 10 top destinacija u svetu pogodnih za njihov boravak.

A ovih savremenih nomada je sve više pa se procenjuje da će se njihov broj sa sadašnjih 4,8 miliona povećati na čak 17 miliona.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!