fbpx

Nove mere na granicama: Osobe vakcinisane s dve doze, mogu odmah ući u Hrvatsku, ne moraju čekati 14 dana

covid-19-5057462_1920

Danas su Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza izmenjene mere prelaska granice za državljane zemalja Europske unije, odnosno država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru. 

Novom odlukom ulazak u RH osobama koje dolaze iz Scnhegneskog prostora, a koje su vakcinisane sa dve doze vakcina, biće im omogućen ulazak čim se vakcinišu sa drugom dozom, neće trebati čekati protek vremena od 14 dana.

Takođr, novom odlukom, kafići sada mogu raditi do 23 sata, no i dalje samo na otvorenom, ne i u zatvorenom prostoru, prenosi Index.hr.

Na konferenciji za medije je istaknuto kako će preporuka Veća biti biti da je priznato preboljenje plus jedna doza i moći će se dobiti covid potvrda. Za evropsku potvrdu PCR i jedna doza, u Hrvatskoj može i antigenski plus jedna doza.

Utrošeno više od 2 miliona doza vakcina

U četvrtak 10. juna 2021. utrošeno je 55.960 doza vakcina od čega 16.250 prvih doza. Time je broj ukupno utrošenih doza vakcina dosegao 2.04 miliona, dok je 1.39 miliona osoba vakcinisano najmanje jednom dozom. 

Najveći obuhvat vakcinisanih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (40,2% ukupnog stanovništva, odnosno 48,8% odraslog stanovništva), a završeno vakcinisanje u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (22,3% ukupnog, odnosno 26,8% odraslog stanovništva).

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!