fbpx

Nova oaza za odmor i rekreaciju sa veštačkim jezerom – Istočno Novo Sarajevo za tri projekta sportsko-rekreativnih zona izdvaja skoro milion maraka

autumn-2890747__340

U opštini Istočno Novo Sarajevo u toku je izgradnja veštačkog jezera, sportsko-rekreativne zone i pešačke i biciklističke staze, za šta je ova lokalna zajednica obezbedila oko 968.000 KM, rekao je Srni načelnik Jovan Katić.
Katić je istakao da je za drugu fazu izgradnje veštačkog jezera iz budžeta obezbeđeno oko 350.000 KM.
On je napomenuo da je opština sa grupom ponuđača Radis i Testingelektro zaključila ugovor vredan 229.191 KM za niskogradnju koja, između ostalog, podrazumeva izgradnju staza i trotoara, a rok za izvođenje je 60 dana od dana uvođenja u posao.
Katić je naglasio da je zaključen i ugovor od 73.813 KM o postavljanju javne rasvete, rok za izvođenje radova je 30 dana, kao ugovor o postavljanju urbanog mobilijara, za šta je obezbeđeno 44.740 KM

– Verujem da će ugovoreni izvođači u navedenom roku završiti radove. Vidimo se za dva meseca u novoj oazi za uživanje – poručio je Katić.
On je napomenuo da je u toku izgradnja sportsko-rekreativne zone u Čiči, vrednosti 418.860 KM, a rok za izvođenje radova je 60 dana.
– Završetkom ovog projekta naši građani će do jeseni dobiti modernu zonu za sport, rekreaciju i odmor – poručio je Katić.
Katić je rekao da se na sportsko-rektretivnu zonu naslanja i izgradnja pešačke i biciklističke staze koja će ići od preduzeća Mahagoni do naselja Toplik.
– Vrednost prve faze ovog projekta je oko 200.000 KM – rekao je Katić, saopšteno je na sajtu Grada Istočno Sarajevo.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!