fbpx

Nova kampanja Turističke organizacije Grada Novog Sada

054fc131-c261-eec9-22cb-f202143b37e2

Pored aktuelne kampanje „Novi Sad – Harmonija koja inspiriše i budi sva čula!”, koja traje od maja meseca na društvenim mrežama Facebook i Instagram, Turistička organizacija Grada Novog Sada u avgustu je pokrenula novu kampanju na „Tripadvisor”-u.

Pomenuta kampanja na najvećoj svetskoj platformi za putovanja, „Tripadvisor”-u, trajaće tri meseca i obuhvatiće promociju turističke ponude i atrakcija našeg grada, turistima iz Rusije, Nemačke i Hrvatske. „Tripadvisor” je najznačajnija platforma pomoću koje turisti istražuju nove destinacije, dobijaju korisne savete i smernice i rezervišu svoje putovanje. Sa više od 934 miliona recenzija o 8 miliona turističkih lokaliteta i preduzeća, ova platforma olakšava planiranje putovanja. Prisutna je na 43 tržišta i 22 jezika, te je i zbog toga izuzetno važna za promociju turističke ponude Novog Sada.

Takođe podsećamo da je nagradni literarni konkurs otvoren do kraja avgusta meseca i nadamo se da će vas lepi letnji dani u Novom Sadu posebno inspirisati. Očekujemo vaše radove.

Značajne avgustovske manifestacije u Novom Sadu

Nakon veoma uzbudljivog jula, mnoštva događaja i prepoznatljivih festivala, u avgustu nas u Novom Sadu očekuju još četiri velike i turistički atraktivne manifestacije.

Ostalo je još malo vremena do početka Evropskog prvenstva u planinskom Biciklizmu i nezapamćene adrenalinske avanture na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pozivamo vas da prisustvujete ovom istorijskom trenutku i date podršku brojnim takmičarima iz 44 evropske zemlje.

Samo par dana nakon toga, Tvrđavu sportisti ustupaju najboljim svetskim tamburašima u okviru XIV Tamburica festa. Tokom tri festivalske večeri, publika će imati priliku da sluša divne zvuke tamburice i uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona. 

U okviru Novosadskog muzičkog leta održaće se još tri koncerta:  16. i 20. avgusta i 02. septembra.

Pod sloganom „Počnimo ljubav ispočetka”, u Gradić se vraća omiljeni festival Novosađana, Festival uličnih svirača. Slaveći nove početke, ovogodišnji Gradić fest biće omaž zabavnoj muzici 50-ih i 60-ih godina XX veka i posleratnom entuzijazmu koji je tada vladao.

Domaći turisti u junu nadmašili brojke iz perioda pre pandemije

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – jun 2021. godini ukupno je boravilo 47.364 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – jun) prethodne godine za 38%. Od toga domaćih turista je bilo 27.688 (rast za 60,2%), a stranih 19.676 (rast za 15,4%). Najveći broj dolazaka među strancima ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Hrvatske, Ruske Federacije, Crne Gore, Severne Makedonije, Nemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske.

Prema istom izvoru u periodu januar – jun 2021. godine ukupno je ostvareno 122.711 noćenja što predstavlja porast od 94,5%. Od toga domaći turisti su ostvarili 61.324 noćenja (rast za 107,7%), a strani 61.387 (rast za 82,8%). Najviše noćenja među strancima ostvarili su turisti iz Turske, Bosne i Hercegovine, Ruske Federacije, Hrvatske, Nemačke, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, Austrije, Slovenije.

S obzirom da je prošla godina bila veoma teška, posebno za turizam u gradovima, možemo reći da se turisti polako vraćaju „city break” destinacijama.

Veoma je važno istaći da je Novi Sad u junu ove godine zabeležio povećanje broja dolazaka i noćenja domaćih turista u poređenju sa junom 2019. godine tj. periodom pre pandemije. Ostvareno je oko 4.000 noćenja više u odnosu na jun 2019. godine.

Ovo je prvi veoma važan pokazatelj oporavka, na prvom mestu domaćeg turizma, ali i potvrđuje uspešnost promotivnih kampanja  i aktivnosti TONS-a.
Turisti se vraćaju i u info centre TONS-a. U prvoj polovini ove godine, posetioci koji su nam se obratili za informacije, mape i brošure, najčešće su poreklom iz Rusije, zatim Nemačke, SAD-a, Turske, Francuske, Indije, Španije, Portugalije, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: Turistička organizacija Grada Novog Sada

Fotografija: Turistička organizacija Grada Novog Sada

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!