fbpx

NOVA ISTRAŽIVANJA EVROPSKOG KONGRESNOG BIROA – POSTPANDEMIJSKI OPTIMIZAM

headway-F2KRf_QfCqw-unsplash

Istraživanje 134 kongresnih biroa u 33 evropske države, dr Roba Davidsona iz MICE Knowledgea, pokazalo je da 1 od 4 ovih destinacijskih marketinških organizacija je imalo smanjenje broja zaposlenih, a 1 od 3 je pretrpelo smanjenja u svom finansiranju iz javnog sektora od početka pandemije. 75% kongresnih biroa, u zavisnosti od finansijske podrške njihovih partnera ili članova, ima smanjenja u finansiranju iz tih izvora. Ali, uprkos svemu ovome, jasna većina (3 od 4) konvencijskih biroa je optimistična ili vrlo optimistična u pogledu svoje budućnosti, navodi se u izveštaju „Uticaji pandemije na kongresne biroe u Evropi“.

Odgovori na anketu pokazuju da su mnogi kongresni biroi obustavili jednu ili više svojih marketinških aktivnosti, poput nadmetanja i oglašavanja, ali su drugi prešli na digitalizovane forme, od virtuelnih poznatih putovanja i ceremonija dodele digitalnih nagrada za ambasadore, do učešća na internet izložbama.

Mnogi su iskoristili proteklu godinu da se usredsrede na poboljšanje svojih usluga, što je rezultiralo, na primer, efikasnijim veb lokacijama, knjigama ponuda i upotrebom društvenih medija. Razni evropski kongresni zavodi, takođe su povećali svoje aktivnosti obrazovanja i usavršavanja, poboljšavajući svoje veštine i znanja kao i svoja interesna tela.

U pogledu predviđanja Kongresnih biroa za budućnost, opšte je očekivanje da će se digitalizacija sastanaka nastaviti u postpandemijski svet; biće više fokusa na lokalna i nacionalna tržišta; zdravlje, higijena i sigurnost destinacija biće najvažniji; održivost, dobrobit i socijalno nasleđe sastanaka postaće relevantniji; i lični sastanci će uglavnom biti manji i kraći, ali će učesnicima morati ponuditi istinsku vrednost.

Rob Davidson kaže: „Ovo istraživanje ukazuje na to da evropski kongresni biroi naporno rade na pružanju podrške svojim destinacijama inovacijama i prilagođavanjem ogromnim izazovima sa kojima se sada suočavaju, uključujući stalnu nesigurnost oko trajanja pandemije. Pruža dokaze da će, kada dođe do oporavka, zavodi biti spremni i voljni da igraju svoju ulogu u obnavljanju prosperiteta, putovanja i animacije na svojim odredištima “.

NAPOMENE: MICE Knowledge je savetništvo sa sedištem u Londonu specijalizovano za istraživanje, obrazovanje i obuke za međunarodnu industriju kongresa. Dr Rob Davidson je generalni direktor. Posetite www.miceknowledge.com

Autor: Dr Rob Davidson, Managing Director, MICE Knowledge

Fotografije: Dr Rob Davidson, Managing Director, MICE Knowledge

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!