fbpx

Northstar traži raskid ugovora za gradnju hotela Ritz Carlton na Luštici

apartment-1822410__340

Kompanija Northstar dostavila je Vladi obaveštenje da raskidu ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju hotela na Luštici, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović na sednici Vlade. Reč je o projektu izgradnje hotelskog kompleksa Ritz Carlton Montenegro na hercegnovoskom delu poluostrva.
Ugovor je potpisan pre 13 godina, a stupio je na snagu još pre 10 godina. Iz kompanije su naveli da su ranijoj administraciji tražili sastanke.

– Mi smo odmah napravili tim i konsultacije u odnosu na dopis koji smo dobili. Dali smo odgovor u kome smo pozvali predstavnike i vlasnike ove kompanije da se u direktnom dogovoru vidi šta su problemi i da se eventualno pokuša naći rešenje u korist pre svega nacionalnih interesa Crne Gore, turizma, ali i investitora – rekao je Damjanović.

Kako je rekao, predstavnici kompanije su od Vlade tražili da se sastanak održi van Crne Gore.
– Mi smo insistirali da se razgovori održe ovde, u Crnoj Gori. Tražili smo direktnu komunikaciju sa investitorima i negde je rajnji rok 23. septembar, a do tada očekujem komunikaciju sa vlasnicima komapnije – naveo je Damjanović.
– Spremni smo da učinimo sve štiteći interese Crne Gore, da se u direktnoj komunikaciji otklone problemi i da se nađe model da se ova investicija realizuje transparentno – dodao je.

Premijer Dritan Abazović podsetio je da je reč o infrastrukturi koja je započeta, ali nije završena. Kako je rekao, sa predstavnicima kompanije sastao dok je bio u prethodnoj Vladi.
– Cilje je da se ova investicija realizuje. Radi se o ogromnoj i veoma značajnoj investiciji za nas i mi ćemo pokušati da damo garancije da će to što nije završeno, biti rešeno – kazao je.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!