fbpx

Nomus od 20. do 27. oktobra u Novom Sadu – Koncerti u Sinagogi i Srpskom narodnom pozorištu

ensemble-619258__340

Međunarodni festival umetničke muzike “Novosadske muzičke svečanosti – Nomus 2022” biće održan u Novom Sadu od 20. do 27. oktobra. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, tokom osam dana ovogodišnjeg Nomusa, Novi Sad će poželeti dobrodošlicu uglednim ansamblima i solistima iz naše zemlјe, Španije, Italije, Nemačke, Brazila, Austrije, Velike Britanije, Belgije i Tunisa.
Programi će se odvijati u Sinagogi i u Srpskom narodnom pozorištu, navedeno je na zvaničnoj stranici grada.
Najavlјeno je da će tri velika domaća ansambla svirati na ovogodišnjem Nomusu, a to su Vojvođanski simfonijski orkestar i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije sa solistima iz inostranstva, kao i Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, koji će biti važan učesnik i pratilac maštovite predstave Marionetske trupe Per Pok iz Španije.
Od koncerata kamerne muzike, kako je rečeno, iza dva ekskluzivna, pod nazivom “Roman i Prijatelјi”, stoji izvanredni violinista, dugogodišnji koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra Roman Simović. On je okupio vrhunske muzičare iz različitih krajeva sveta koji će tokom dve večeri prvi put svirati zajedno.
Prepoznatlјivo obeležje Nomusa su i koncerti koji odstupaju od umetničke muzike, a njih će prirediti jedna od najvećih zvezda ovogodišnje manifestacije, Tunižanin Dafer Jusef, koji povezuje istok i zapad, arapsku i indijsku muziku i džez, kao i austrijski ansambl “Janoška” koji spaja klasiku sa džez, etno i latino zvukom.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!