fbpx

Noćni barovi i klubovi iz Srbije mogu da se prijave za državnu pomoć

bar-2209813_1920

Noćni barovi i klubovi čije poslovanje je pogodila pandemija od danas mogu da se prijave za državnu pomoć, a kada procenat vakcinisanih bude iznad polovine očekujemo i povratak normalnom radu, poručilo je Udruženje noćnih barova i klubova (NOB).

Po Uredbi Vlade Srbije prijava za direktnu i bespovratnu pomoć može se podnosi se preko javnog poziva objavljenog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Za pomoć se mogu prijaviti samo privredni subjekti čija je šifra poslovanja 5630 ili 5610, ako su od početka aprila prošle do kraja maja ove godine imali pad prometa od najmanje 70%.

Uslov je da su u tom periodu imali radno vreme najranije od 17 sati i obavezno posle dva sata po ponoći, odnosno da su firme obveznici PDV-a.
Udruženje očekuje da će u najkraćen roku, sa nadležnima iz Privredne komore Srbije napraviti dogovor i odrediti uslove za dobijanje šifre “noćni barovi i klubovi”, kako bi bila napravljena preciznija diferencijaciju ugostiteljskih objekata.

– Naredni korak u našoj borbi je povratak normalnom poslovanju – navodi se u saopštenju i dodaje da će se to neće dogoditi pre nego procenat vakcinisanih bude iznad 50.

Udruženje ističe da je Beograd na 48,6% vakcinisanih pa očekuju od nadležnih da kao grad budemo nagrađeni povratkom normalanom životu, odnosno poslovanju makar do jedan sat posle ponoći.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!