fbpx

Nemačka računa na normalizaciju turizma tek na leto

pexels-ingo-joseph-109629

Njemačka vlada ne računa s normalizacijom turističkog tržišta prije ljeta, rekao je predstavnik njemačkog ministarstva gospodarstva u ponedjeljak.

”Mislim će u sljedeća dva do tri mjeseca putovanja biti teško zamisliva”, rekao je povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss u razgovoru za njemačke medije. On očekuje da će se turističko tržište početi oporavljati u drugom kvartalu te do ljeta u potpunosti oživjeti.

”Nakon praznika Duhova očekujemo poboljšanje situacije i potpuno oživljavanje turizma do ljeta”, rekao je Bareiss referirajući se na blagdan kojim se u kršćanskoj tradiciji završava uskrsno vrijeme, a koji ove godine pada krajem svibnja.

Na ljeto će, prema procjeni demokršćanskog političara, biti moguća turistička putovanja ne samo unutar Njemačke, nego i interkontinentalna putovanja.

”Ako u drugom kvartalu zaista uspijemo cijepiti većinu građana, imat ćemo relativno sigurnu situaciju što se putovanja tiče”, rekao je Bareiss. On je još jednom potvrdio stajalište njemačke vlade po kojem ne bi trebalo biti razlika u tretmanu za one koji su se cijepili i one koji nisu.

”Naša je želja da svi budu tretirani jednako, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne”, rekao je državni tajnik pri ministarstvu gospodarstva.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!