fbpx

Nemačka: Nova vlada ozbiljno o turizmu

pexels-ingo-joseph-109629

Koalicija semafora zalaže se za to da U programu nove, „semafor“ vlade Nemačke domaći turizam bude “važan ekonomski faktor s velikim budućim potencijalom, posebno u ruralnim sredinama“.

Nova Savezna vlada će nastaviti proces nacionalne turističke strategije i poboljšati koordinaciju turističke politike kako bi Nemačku kao turističku lokaciju nakon korona krize učinila održivom, klimatski prihvatljivom, društveno pravednom i inovativnom.

Programom modernizacije “Turizam budućnosti” podržaće se nova i ponovo osnovana turistička preduzeća.

Utemeljiće se i “Nacionalna platforma za budućnost turizma” za dugoročni dijalog o budućim pitanjima u toj industriji, klimatskoj neutralnosti, digitalizaciji i kvalifikovanim radnicima. Zapošljavanje stranih kvalifikovanih radnika za nemačku turističku industriju olakšaće se uklanjanjem birokratskih prepreka.

Nemačko turističko udruženje (DTV) navodi: “U koalicijskom sporazumu buduća savezna vlada rešava središnje brige za turizam u Nemačkoj i DTV”, kaže glavni direktor Norbert Kunz.

On vidi “ambiciozan program koji će se odlučno uhvatiti u koštac s glavnim izazovima u turizmu”. Program modernizacije “Turizam budućnosti” će pomoći u podršci start-upima u turizmu.

Posebno je podržana odluka da buduća Savezna vlada želi unaprediti koordinaciju turizma unutar savezne vlade. Jer, rekao je Kunz „ turizam je zadatak cele federalne vlade, a ne samo jednog resora.

U krovnoj turističkoj organizaciji BTW kažu da bi bilo poželjno da se u budućnosti “posebno rad na turističkoj politici svih ministarstava koja se bave pitanjima turizma – od prometa preko ekonomije i financija do zaštite potrošača i okoline – bude pobliže usklađen”.

Inostrani turizam se u koalicijskom sporazumu ne spominje.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!