fbpx

National Geographic Traveller: Crna Gora zasluženo jedna od najlepših destinacija za odmor

montenegro-ga2b8fa48a_1920

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, domaćin je putopiscu i urednici jednog od najuticajnijih britanskih magazina specijalizovanog za putovanja National Geographic Traveller, Sari Barel (Sarah Barell).
Novinarka boravi u studijskoj poseti Crnoj Gori, u periodu od 4. do 6. maja, u cilju pripreme editorijala za magazin National Geographic Traveller koji je svrstao Crnu Goru u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija za odmor u 2021. godini, dodelivši joj prestižno priznanja “Best of the world 2021”.
– Tokom četvorodnevne posete novinarka će biti u prilici da se upozna sa raznolikošću turističke ponude Crne Gore, od Žabljaka do Boke Kotorske. Prva dva dana studijske posete bila su posvećena obilasku tri nacionalna parka, NP Durmitor, NP Biogradska gora i NP Skadarsko jezero, koja čuvaju netaknutu lepotu Crne Gore, uz izuzetno bogat ekosistem i predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju.
– Naša inspiracija za dolazak u Crnu Goru bila je netaknuta priroda i moram da kažem da su moji prvi trenuci u zemlji zaista prevazišli sva očekivanja. Sve je upravo onako kako sam očekivala i više od toga. To je ono o čemu ste sanjali, naročito poslednjih par godina. Naši čitaoci vole ovakva mjesta koja su otvorena i bogata prirodom bez velike gužve. Stoga sam veoma uzbuđena što ću imati priliku da posetim još planina, jezera, lepih starih gradova i naravno obalu, ali trenutno uživam na severu. To je za mene jedna vrsta preporoda – kazala je Barrel.
Nakon obilaska severnog i centralnog regiona, nastavlja se put ka Svetom Stefanu i Boki Kotorskoj. Tokom obilaska primorja novinarka će posetiti turističke lokalitete na ovom području, ali i upoznati se sa kulturno istorijskim znamenitostima. Planiranim obilaskom Starog Bara, vinskog podruma Šipčanik, domaćinstva na Luštici i Njeguša biće predstavljena bogata gastronomska ponuda naše destinacije.
– Ova poseta rezultiraće editorijalom na šest stranica posvećenih najlepšim destinacijama, u jednom od najprestižnijih britanskih magazina National Geographic Traveller u kojem će biti opisane specifične turističke ponude sva tri regiona Crne Gore, uz fotografije raznolikih pejzaža – saopšteno je iz NTO.
Podsetili su da je ovaj svetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanju, National Geographic Traveller (Velika Britanija) objavio listu “Best of the World 2021”, otkrivajući inspirativne priče o 35 izvanrednih mesta, a u članku “Najbolje od sveta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. i dalje” Crna Gora, kao druga na listi, rame uz rame, stoji uz svetske destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.
– Imajući u vidu da portal nationalgeographic.co.uk beleži oko 33.000 pratilaca i 10 miliona pregleda stranice godišnje, dok se četvrtina tog broja pregleda odnosi na odeljak o putovanjima, očekuje se da će ovaj članak doprineti promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Velike Britanije i šire – navode iz NTO.
Poseta je realizovana uz podršku strateškog partnera Gold Travel, lokalnih turističkih organizacija Kolašina, Žabljaka, Bara, Budve, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice, hotela Casa di Pino, Cue Podgorica, The Chedi Luštica Bay, kompanije Plantaže i Explorer DMC.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!