fbpx

Nakon Istre i DUbrovnik se brendira kao “wedding” destinacija – Recite DA u DU!

pexels-spencer-davis-4353630

U sklopu HGK Županijske komore Dubrovnik osnovana je Strukovna grupa organizatorica vjenčanja koja će okupiti agencije za organizaciju vjenčanja sa širega dubrovačkoga područja. Ideja je okupiti same organizatore, ali i povezane djelatnosti, u jednu marketinšku priču s ciljem brendiranja Dubrovnika kao idealne destinacije za vjenčanja.

Radi se o industriji koja za sobom povlači puno drugih djelatnosti, poput dobavljača različite opreme, cateringa, glazbenika, cvjećara. Iz marketinške perspektive, ovo je jedinstvena prilika da Dubrovnik pozicioniramo među različitim skupinama ljudi kao destinaciju za vjenčanja, ali i općenito. Vjenčanja po svojoj prirodi okupljaju heterogenu grupu ljudi, različitih dobi i interesa na jednom mjestu, i dolaskom takve skupine stvara se jedinstvena prilika da im predstavimo grad i njegovu ponudu ako se odluče vratiti u privatnom aranžmanu,“ rekla je predsjednica Strukovne grupe Ines Nanić iz tvrtke Dubrovnik događanja.

Iz novoosnovane Strukovne grupe naglašavaju kako upravo vjenčanja u destinaciji imaju multiplikativni efekt na cjelokupno gospodarstvo. Na jedan par mladenaca u destinaciju stiže u prosjeku 70 do 150 sudionika. “Njihova promocija destinacije putem slika i objava na društvenim mrežama nešto je što se teško može postići komercijalnim kampanjama. Stoga ova priča ima iznimno veliki utjecaj na sve segmente u pružanju turističkih usluga unutar jedne destinacije i odlična je platforma za građenje imidža destinacije” uvjereni su u Strukovnoj grupi.

Nanić podsjeća i kako u ova izazovna vremena sigurno ni konkurencija ne spava, priprema svoje marketinške planove, strategije nastupa na tržištima, stoga i mi moramo spremno dočekati sunce.

„Nemojmo zaboraviti koliko je velika industrija vjenčanja i koliko je mikro poduzetnika pogođeno njezinim drastičnim padom ove godine. Stotine ponuđača usluga u našoj zemlji je ostalo bez posla. Naša misija je zajedničkim snagama uz marketinške aktivnosti oživjeti našu industriju u vidu promocije koja nam može donijeti samo pozitivne rezultate. U doba kad se svi stišavaju na nama je da damo sve od sebe da se pročuje dobar glas o uslugama i ljepotama te vrijednostima koje nudi naš grad,“ zaključno poručuje Nanić.

Kako bi se ubrzao oporavak, zajedničkim će se marketinškim aktivnostima promovirati destinacija, ali i oni segmenti ponude, tj. poslovni sektor koji je uključen u vjenčanju kao finalnom proizvodu. Želja je predstaviti mladencima kako njihova priča može izgledat ako kažu “DA u DU”. Engleska verzija ovog slogana nikako nije primjenjiva pa se može činiti kao da Strukovna grupa cilja na domaće goste i mladence iz Lijepe naše. Iz Strukovne grupe pozivaju i sve zainteresirane da se uključe u rad grupe i predstave svoje ideje kako unaprijediti ovu priču i pomognu u kampanji pozicioniranja Dubrovnika kao idealnog mjesta za najvažniji dan u životu budućih mladenaca.

ISTRA WEDDINGS PROVODI SE OD 2014. GODINE

Vjenčanja su dobro poznati turistički proizvod koji od 2014. godine intezivno razvija i Istra s željom da za vjenčanja dobije goste sa zapadno europskog tržišta, ali i mladence iz prekooceanskih zemalja. Projekt Istra – wedding destinacija potaknuo je brojne inicijative usmjerene na pozicioniranje Istre u ovoj domeni, a rezultirao je i izradom specijalizirane web stranice s ciljem dodatnog unapređenja i razvitka ovog turističkog proizvoda. I Istra je prije dva mjeseca najavila kako su dogovorene i neke nove suradnje i mjere razvoja proizvoda. U Istri je među prvim realiziranim projektima bila izrada fotografija i video zapisa kojima se destinacija oglašava na raznim platformama. Uz zračne snimke, organizirana su i dva stilizirana snimanja – u Nacionalnom parku Brijuni i u Village & Hotelu San Canzian. San Canzian je inače, prema američkom lifestyle on-line magazinu Brides.com uvršten među TOP 8 svjetskih lokacija u koje gosti mogu otputovati virtualno u potrazi za medenim mjesecom.

I Turistička zajednica Istre vjeruje kako se razvojem wedding proizvodamože znatno ublažiti sezonalnost turizma, ojačati pred i posezona te posljedično povećati prihodi lokalne zajednice u razdoblju izvan glavne sezone, a istovremeno promovirati manje razvijena turistička područja kao i male poduzetnike.

S obzirom na popularnost Dubrovnika u svijetu ne bi trebalo biti teško prodati ideju i priču o romantičnom vjenčanju u gradu gdje je snimana Igra prijestolja. Ostaje za vidjeti kako će se kampanja realizirati i koliko će u konačnici wedding turizam obogatiti turističku ponudu odnosno ojačati pred i posezonu našeg turističkog aduta s krajnjeg Juga.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!