fbpx

Nakon Hrvatske Accor se širi i na Crnu Goru

276021107

Accor, vodeća svetska grupacija u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva širi se na regiju. Uz Heritage Hotel FERMAI koji je postao deo MGallery kolekcije, Split će 2023. dobiti i prvi Mövenpick hotel, a iste godine kao deo Mövenpick lanca otvoriće vrata crnogorski istorijski hotel Teuta.

Accor nastavlja širiti svoj portfolio u Jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući partnerstvu s Briv Constructionom, poznatom građevinskom kompanijom, grupa je predstavila još jedan premium brend u primorskoj regiji Crne Gore.

Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 elegantnih i udobnih soba, restorane, bar, konferencijski prostor, te spa centar sa širokim sadržajem, a dobrodošlicu će poželeti prvim gostima na jesen 2023.

„S velikim zadovoljstvom predstavljamo Mövenpick brend u Bokokotorskom zalivu – pravom skrivenom dragulju Crne Gore. Kao luksuzno odredište za odmor smešteno u zaštićenom UNESCO-vom području, Mövenpick Risan Teuta pozvaće goste da se opuste i uživaju u autentičnom iskustvu, u savršenom begu na obali. Hoteli iz Accor lanca poznati su po tome što nude nezaboravno iskustvo putovanja i veselimo se srdačnoj dobrodošlici gostima koji će posetiti Risan“, naglašava Dilek Sezer, direktor razvoja za jugoistočnu Evropu.

Hotel na području UNESCO-ove baštine

Izgrađen 1978., Hotel Teuta predstavlja poznati jugoslovenski brutalistički stil. Smešten je u Risanu, “biseru u kruni” bivše Jugoslavije. Deo je UNESCO-ove kulturne baštine i kao takav je kulturološki zaštićen i izuzetno važan za Crnu Goru i njenu bogatu istoriju.

Nalazi se u najmirnijem delu slikovitog Bokokotorskog zaliva, stoga će Mövenpick Risan Teuta Resort biti idealan odabir za putnike koji traže odmor i mir, ali i za one koji žele istražiti istoriju i kulturu obližnjih gradova Kotora i Herceg Novog ili pak uživati u aktivnom odmoru penjući se po okolnim planinama.

„Hotel Teuta je pravi dragulj crnogorske obale i godinama je deo bogate istorije zemlje. Želeli smo obnoviti njegov sjaj i slavu uz znatna ulaganja i uz nivo visoke usluge koju zaslužuje. Od početka saradnje Accor grupa je bila u prvom planu zbog svoje globalne prisutnosti, raznolikosti i relevantnosti svojih brendova, te snažnog i brojnog programa lojalnosti“, istakao je Vladimir Mračević, izvršni direktor kompanije Briv Construction, koja je vlasnik ovog crnogorskog hotela.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!