fbpx

Nakon duge pauze – Mostarski aerodrom oživeo čarter let španske kompanije sa skoro 200 putnika

aircraft-1362586_1920

Nakon dugotrajne pauze mostarski aerodrom je juče oživeo dolazak aviona španske kompanije koji je iz Mostara odvezao u Madrid 188 putnika.

Kako je rečeno iz Gradske uprave Mostara radi se o čarter letu, kojim su prevezeni hodočasnici koji su posetili Međugorje i Mostar, a slike prizora oživelog aerodroma na društvenim mrežama je podelio i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

– Raduje jutrošnji prizor iz naše vazdušne luke Mostar. Za nas je vazdušna luka i njena puna funkcionalnost strateški interes. Zadnjih pola godine intenzivno radimo na ugovaranju avio linija koje trebaju Mostar povezati sa evropskim odredištima. Funkcionalna vazdušna luka omogućiće da iskoristimo sve benefite našeg geografskog položaja – istakao je mostarski gradonačelnik.

Naglasio je kako je slika oživelog mostarskog aerodroma podsticaj i ohrabrenje, što je bez sumnje potrebno mostarskom aerodromu koji je uprkos najpovoljnijim geografskim uslovima niz godina beležio pad poslovanja, a pojavom koronavirusa zabeležio najveće gubitke u BiH.

Mostarski aerodrom u ovoj godini, zaključno s augustom, imao je ukupno 516 putnika uz 60 operacija, većinom manjih aviona uz nekoliko čarter letova, dok su u 2019. godini u istom periodu ostvarili 240 operacija s ukupno 21.535 putnika.

Ukupan financijski deo prometa aerodroma zaključno s augustom 2021. godine iznosi 68.384 KM, što nije dovoljno ni za plate s obzirom na to da ova kompanija ima 58 zaposlenih, što je znatno više nego u vreme kad je ostvarivala najveći broj letova.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!