fbpx

Najvažnije vesti o destinacijama za septembar 2022

neuschwanstein-2602208__340

Pratite vesti o najvećim destinacijama koje ste možda propustili u septembru…
Septembar 2022. je veliki mesec za vesti o destinacijama širom sveta, od novozelandske proslave Tolkinovog epskog Gospodara prstenova i njegovog uticaja na turističku industriju do Kanade koja je objavila da ukida sve svoje zahteve i ograničenja za ulazak u vezi sa pandemijom.
Tolkienov uticaj na turističku industriju Novog Zelanda
Tolkienov voljeni svet fantazije Međuzemlja imao je decenijama dug uticaj na turističku industriju Novog Zelanda, a zemlja se raduje ponovnom interesovanju za novu seriju „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“.
Jamajka osvojila tri nagrade na World Travel Awards Caribbean & The Americas 2022
Jamajka je odnela tri nagrade sa World Travel Awards Caribbean & The Americas 2022. Odnela je nagradu za vodeću destinaciju prirode na Karibima, zajedno sa dve nagrade koje se dodeljuju svake godine više od jedne decenije.
Venecija traži od turista da pomognu u smanjenju zagađenja
Pošto su posetioci Venecije dostigli skoro nivo pre pandemije, grad koji se bori sa prekomernim turizmom pokrenuo je novu marketinšku kampanju u samom gradu kako bi ohrabrio putnike da ne koriste plastične flaše za vodu, već da piju iz sopstvenih gradskih fontana kako bi se suzbili zagađenja
SAD ostaju na vrhu tržišta putovanja i turizma
Prema novom Izveštaju o ekonomskim trendovima Svetskog saveta za putovanja i turizam, Sjedinjene Države i dalje ostaju na vrhu tržišta putovanja i turizma, koje su prošle godine ostvarile prihod od 1,3 triliona dolara. Broj je za 700 milijardi dolara manji od nivoa pre pandemije.
Fidži više ne zahteva testiranje nakon dolaska
Počevši od 5. septembra, putnici na Fidži više ne moraju da polažu test nakon dolaska. Takođe je skraćen period obavezne izolacije sa sedam na pet dana nakon dolaska. Putnici trenutno moraju biti potpuno vakcinisani.
Sveta Lucija eliminiše protokole pre testiranja
Zahtev za vakcinaciju u Svetoj Luciji i zahtev za testiranje pre dolaska više nisu na snazi, već samo zahtevaju od putnika da popune obrazac za zdravstveni pregled pre dolaska.
Japan objavljuje novi održivi turistički vodič
Uoči datuma potpunog ponovnog otvaranja Japana 11. oktobra, Nacionalna turistička organizacija zemlje objavila je novi održivi turistički vodič, koji prikazuje neke od najboljih japanskih ponuda za održivost, od smeštaja do kulturnih iskustava do nacionalnih parkova i još mnogo toga.
Evropske turističke destinacije izveštavaju o rekordnim brojevima dok se povratak nastavlja
Novi podaci kompanije ForwardKeys pokazuju da su evropske destinacije ovog leta dostigle rekordan broj putnika, a neke su skoro dostigle nivoe pre pandemije.
Rekordni dolasci turista u Dominikansku Republiku u avgustu
Dominikanska Republika beleži ogroman porast broja turista, ugostivši preko 621.000 putnika samo tokom avgusta, što je snažan porast od 27 odsto u odnosu na nivoe pre pandemije, kada je u avgustu 2019. poluostrvo primilo 497.000.
Najbolje ovogodišnje gradske destinacije za milenijumske putnike
Pariz, Barselona, Madrid, Njujork i Majami zauzimaju prvih pet mesta na ovogodišnjim najboljim gradskim destinacijama za milenijumske putnike, prema Generational Travel Index 2022.
Holandija ukida poslednja ograničenja putovanja u vezi sa COVID-19
Od 17. septembra, Holandija je ukinula svoje poslednje zahteve i ograničenja za ulazak u vezi sa pandemijom, uključujući zabranu ulaska u EU.
Butan se ponovo otvara sa novom strategijom održivog turizma
Kraljevina Butan je zvanično otvorena za putnike nakon dve i po godine tokom pandemije 22. septembra, sa novom strategijom održivog turizma.
Hong Kong ukida karantin za međunarodne putnike
Korak u pravom smeru, putnici u Hong Kong više neće morati da budu u karantinu po dolasku; umesto toga, od njih se traži da se samoizoluju tri dana po dolasku, iako su puna pravila i dalje restriktivna.
Na listi američkih vesti za najbolje zemlje u 2022
U.S. News & World Report objavio je svoju godišnju listu najboljih zemalja ove godine, a Švajcarska, Nemačka, Kanada, SAD i Švedska su zauzele prvih pet mesta.
Kanada će zvanično ukinuti sva ograničenja putovanja u vezi sa koronavirusom
Počev od 1. oktobra, putnici koji idu u Kanadu više neće morati da se pridržavaju ograničenja ili uslova za ulazak u vezi sa pandemijom. Pored toga, istog dana završava se njegov mandat maske za javni prevoz širom zemlje.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!