fbpx

Najsigurnija mesta za putovanje ove jeseni

flamingo-4026050_960_720

Najsigurnije zemlje za jesenja putovanja
Kako se svet ponovo otvara, a zemlje širom sveta nastavljaju da labave protokole za ulazak u vezi sa COVID-19, ako ne i potpuno odustanu od njih, putnici će ove jeseni imati niz uzbudljivih destinacija koje mogu da biraju. Srećom, međunarodna putovanja ne samo da su ponovo dostupna, već su i dalje sigurna potraga za ljude koji žele da napuste dom i istraže nova mesta. Iako nema manjka bezbednih destinacija za posetu tokom poslednje trećine 2022. godine, postoji nekoliko onih koji se izdvajaju na osnovu najnovijih saveta američkog Stejt departmenta o putovanju, najnovijeg Globalnog indeksa mira i trenutnog pejzaža COVID-19 i njegovog naknadnog uticaja o lokalnim ograničenjima putovanja.
Aruba
Aruba je i dalje među najbezbednijim mestima za putnike koji ove jeseni beže na Karibe. Ostrvo se nalazi izvan atlantskog pojasa uragana, dobija savete o putovanju prvog nivoa od američkog Stejt departmenta (pridržavajte se uobičajenih mera predostrožnosti) i ukinulo je nekoliko ograničenja ulaska u vezi sa pandemijom što olakšava posetiocima da dođu bez dokaza o vakcinaciji, negativan rezultat testa na COVID-19 ili obavezno putno i zdravstveno osiguranje.
Irska
Preko bare, Irska je na trećem mestu na Globalnom indeksu mira Instituta za ekonomiju i mir 2022. godine, a zemlja je u martu eliminisala sva preostala ograničenja ulaska u vezi sa COVID-om. Stoga je lako istražiti Smaragdno ostrvo i njegove vodeće atrakcije, od Ginisovog skladišta do zamka Blarni.
Kanada
Dok Kanada nastavlja da nameće ograničenja ulaska u vezi sa pandemijom, ova severnoamerička zemlja ostaje među najbezbednijim na svetu za jesenje putnike. Uostalom, Kanada je ove godine na 12. mestu na Globalnom indeksu mira, neverovatnih 117 mesta bolje od SAD.
Tajland
Prema Stejt departmentu, još jedna putna destinacija prvog nivoa, Tajland je ove jeseni među najbezbednijim turističkim žarištima u Aziji. Osim toga, zemlja je nedavno ukinula svoj prethodni zahtev za propusnicu za Tajland, ne zahteva dokaz o zdravstvenom osiguranju i otvorena je za potpuno vakcinisane putnike bez negativnog rezultata testa na COVID-19.
Grčka
Spadajući odmah izvan prvih 50 na Globalnom indeksu mira 2022. godine, Grčka je bezbedna i pristupačna evropska destinacija za jesenje putnike koji traže malo istorije, kulture i uživanja u suncem okupanom Mediteranu. Osim potencijala nasumičnih testiranja, zemlja je bez ograničenja COVID-19.
Australija
Iako je skup s obzirom na potražnju, odlazak u Dovn Under biće mnogo lakši i sigurniji ove jeseni jer je Australija ukinula ograničenja putovanja vezana za COVID. Ova ogromna zemlja takođe zauzima impresivno 27. mesto na Globalnom indeksu mira i dobija savete za putovanja prvog nivoa od Stejt departmenta.
Fiji
Istočno od Australije, južnopacifički arhipelag Fidži i dalje je bezbedna destinacija za luksuzne putnike i one koji žele da ostvare određeni napredak na svojoj listi. Možda je jedan od najboljih načina da doživite ovu nebesku zemlju uz sveobuhvatno luksuzno jedrenje sa nagrađivanim krstarenjima Paul Gauguin.
Malta
Ima mnogo toga da volite na jedinstvenoj Malti, uključujući njenu zavidnu klimu, neverovatna prirodna čuda i impresivnu istoriju i kulturu. Osim toga, mediteranski lokalitet koji oduzima dah dobija savete o putovanju prvog nivoa od američkog Stejt departmenta i eliminiše glomazne protokole za ulazak u vezi sa pandemijom.
Sveta Lucija
S druge strane Atlantskog okeana, karipska ostrvska država Sveta Lucija je jednako nezaboravna kao i Malta, iznenađujući posetioce neuporedivim spojem prirode, luksuza, hrane i kulture. Štaviše, zemlja će od 5. septembra ukinuti zahteve za testiranje i vakcinaciju za putnike.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!