fbpx

Najpopularnije evropske destinacije bez COVID-19 ograničenja

pexels-photo-3935702

Pandemija COVID-19 dovela je do zatvaranja širom sveta i dok je većina destinacija od tada ponovo otvorena za međunarodna putovanja, mnoga nastavljaju da primenjuju ograničenja u vezi sa pandemijom, što čini malo izazovnijim za ulazak, bilo da je potrebno obezbediti dodatnu dokumentaciju ili morate da kupite obavezna putovanja i medicinske usluge osiguranje. Za putnike koji traže minimalne prepreke na svom letnjem odmoru ili bekstvu na kraju godine, nekoliko željenih destinacija se izdvaja jer trenutno nemaju uslove za putovanja u vezi sa COVID-om (sa izuzetkom popunjavanja jednostavnog obrasca u nekim slučajevima). I dalje će vam trebati pasoš, naravno. Ali evo pogleda na neke od najposećenijih zemalja na svetu koje su trenutno otvorene za putnike bez ograničenja ulaska u vezi sa COVID-om ovog leta.

Grčka

Grčka je početkom maja ukinula uslove za ulazak u COVID-19, dozvoljavajući međunarodnim putnicima da ih posete bez dokaza o vakcinaciji, negativnom testu ili oporavku. Turisti takođe mogu pristupiti većini atrakcija, uključujući muzeje, pozorišta i sportske objekte bez potrebe da pokažu dokaz o vakcinaciji.

Turska

Turska je 1. juna ukinula zahteve za testiranje na COVID-19 za putnike koji nemaju dokaz o vakcinaciji, što je olakšalo posetu zemlji. Štaviše, maske su potrebne samo u zatvorenom prostoru u zdravstvenim ustanovama, saopštili su zvaničnici krajem maja.

Italija

Poseta Italiji postala je laka 1. juna, kada je zemlja ukinula sva preostala ograničenja COVID-19. Od avgusta, putnici mogu krenuti u Evropu i Mediteran da istraže Rim, Veneciju i druga popularna mesta bez dokaza o vakcinaciji, oporavku ili negativnom rezultatu testa.

Nemačka

Nemačka je nedavno ukinula sva ograničenja ulaska u vezi sa COVID-om, dozvoljavajući putnicima iz inostranstva da posete bez zahtevanja dokaza o vakcinaciji, oporavku od virusa, negativnog rezultata testa ili obaveznog karantina. Međutim, posetioci iz Kine će morati da pokažu važnu potrebu za putovanjem, dok će oni koji posećuju iz oblasti varijante virusa označenog RKI morati da podnesu digitalnu registraciju pri ulasku, kao i negativan test.

Francuska

Najposećenija zemlja na svetu je, srećom, ovog leta otvorena bez ograničenja COVID-19. To znači da putnici mogu da obiđu epski Grad svetlosti u Parizu, da se sunčaju duž francuske rivijere i posete druga omiljena mesta bez potrebe za dokazom o vakcinaciji, oporavku od COVID-19 ili negativnim rezultatom testa.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Ujedinjeno Kraljevstvo je još u martu ukinulo sva preostala ograničenja putovanja zbog COVID-19, dozvoljavajući putnicima da uđu bez negativnog testa ili dokaza o oporavku, bez obzira na njihov status vakcinacije. Posetioci takođe više ne moraju da popunjavaju obrazac za pronalaženje putnika da bi putovali u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Portugal

Portugal je takođe ukinuo ograničenja putovanja u vezi sa korona virusom, dozvoljavajući posetiocima iz inostranstva da uđu bez dokaza o vakcinaciji, negativnog testa ili dokumentacije o nedavnom oporavku od virusa. Putnici takođe mogu da posete popularna mesta kao što su Lisabon, Madeira i Algarve bez obrasca za lociranje putnika.

Austrija

Austrija je 16. maja ukinula svoje „3-G“ pravilo koje zahteva da se posetioci vakcinišu, oporave od COVID-19 ili testiraju sa negativnim rezultatom, što je omogućilo putnicima iz svih zemalja da posete ovog leta bez ograničenja.

Izvor: Travel Pulse

Fotografije: Pexels

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!