fbpx

Najnoviji trendovi krstarenja i najpopularnije destinacije

cruise-ship-3484854_1920

Trendovi oblikuju krstarnje nakon pandemije

Krstarenje je prešlo dug put otkako su potpuno obustavljena putovanja usred početka pandemije Covid-19 2020. godine kad su se kao glavne linije za krstarenja vratile reke i mora, pa čak i predstavljanje novih brodova. Industrijski gigant Carnival Cruise Line je čak nedavno proslavio ponovno pokretanje svoje cele flote od 23 broda. Ako je prošlo leto obeležilo povratak krstarenja sa poboljšanim zdravstvenim i bezbednosnim protokolima, predstojeće leto bi trebalo da izgleda na nešto što je približno vraćanju u vreme pre pandemije, kako ograničenja i zahtevi popuštaju. Pandemija je uticala na ponašanje i navike potrošača. Nedavni podaci i rezultati ankete koje je objavio sajt za poredjenje putničkog osiguranja Squaremouth.com otkrivaju da danas više ljudi osigurava svoje putovanje, nego pre pandemije Covid-19, ali to nije sve. Evo nekih od ključnik trendova na koje treba obratiti pažnju.

Veća potražnja za krstarenjem

Krstarenje se vratilo na veliki način, kako se sve više brodova vraćaju na more, sve više putnika želi da bude na tom brodu. Sajt Squaremouth.com je zabeležio porast od čak 41% u broju putnika koji putuju na krstarenja u odnosu na 2019. godinu, godinu pre pandemije.

Putnici sada žele da krstare

Putnici imaju manje strpljenja od odnosu na prošlu godinu. Prema Squaremouth-u neverovatnih 87% putnika koji osiguravaju krstarenje, nedavno su ga rezervisali bez obzira na to što je pomereno za dalje na putu.

Porast novih ljubitelja krstarenja

Squaremouth piše da čak velikih 57% putnika koji rezervišu krstarenja u 2022. godini, ne krstare često. Nagoveštavajući trend da putnici posećuju veća krstarenja sa takozvane bucket liste krstarenjima inspirisanim podsticajima izazvanim pandemijom, medjutim većina ne planira da krstari često.

Putnici troše više

S obzirom na mnoge uštede tokom pandemije nije izenadjujuće da putnici troše više novca na odmor na moru. Prosečna cena krstarenja koje se osigurava košta 6.000 dolara prenosi Squaramouth.

Stariji putnici više idu na krstarenje

Kada je reč o demografiji, većina putnika na krstarenju su starije populacije, tačnije izmedju 55 i 74 godine (50%), medjutim prosečan putnik koji kupuje polisu putnog osiguranja na Squaremouthu ima 45 godine.

Medicinsko pokriće je prioritet

Squaremouth izveštava da je većina putnika na krstarenju izrazilo zabrinutnost prvenstveno zbog medicinskog pokrića koje uključuje osiguranje Covid-19, a ne pokriće za otkazivanje, najverovatnije zbog blage politike povratka novca koju kompanije za krstarenje nude da bi podstakle rezervaciju.

Najtoplije destinacije za krstarenje

Meksiko i Bahami su dve najpopularnije destinacije za krstarenje prema Squaremouth-u zajedno sa SAD, posebno Aljaska zaokružuju TOP 3. Evropa se takodje vraća 2022., Italije je četvrta, slede je Kanada, Španije i Grčka. Karibi su jednaki sa Arubom, Portorikom, Bermudom u TOP 10.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!