fbpx

Najlepši restoran na svetu nalazi se u Španiji

restaurant-2697945_1920

Restoran Leña u Marbelji proglašen je za najlepši na svetu u autoritativnom izboru Restaurant & Bar Design Awards.

Čudesni restoran na španskom primorju dizajnirao je Astet studio iz Barselone, jedne od svetskih prestonica dizajna i arhitekture, a kuhinju vodi Dani Garsija, nosilac tri Mišlenove zvezdice za svoje ranije ugostiteljske projekte.

Restoran je u velikoj meri posvećen grilovanom mesu, od starenih odrezaka do yakipincho ražnjića (lokalna adaptacija japanskih yakitori ražnjića).

Dizajn restorana ispunjen je organskim oblicima, koji su, kako je navedeno u jednom nadahnutom opisu u medijima, potcrtani zemljanom paletom tamnih boja i prirodnih tekstura koji prizivaju primitivno iskustvo pečenja mesa, ali bez napuštanja karakterističnog savremenog i sofisticiranog stila koji odlikuje radove studija Astet.

Za najlepši bar na svetu proglašen je More 7 Bar pri hotelu Linow u Sijanu u Kini, a nama najbliži dobitnik neke od nagrada u ovom izboru je budimpeštanski bar Múzsa u hotelu Four Seasons Gresham Palace.

Nagrade za najbolji dizajn restorana i barova dodeljuju se duže od jedne decenije, a do sada su ocenjivani lokali iz više od 100 zemalja sveta. Među ovim lokalima bili su oni na brodovima i aerodromima, u šumama i u centrima velikih metropola, a ocenjivani su i restorani na točkovima i muzejski bistroi. Žiri je sastavljen od 45 stručnjaka različitih profila, od arhitekata do hotelijera i urednika.

Cela lista dobitnika može se pogledati na sledećem link-u.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!