fbpx

Najbolji agenti poslovnog turizma borave u Hrvatskoj

Studijsko_Grupa 1 DU_ZG

Hrvatska turistička zajednica i organizacijski tim MEETEX-a organiziraju tri POST-MEETEX studijska putovanja za inostrane kongresne i poslovne agente te agente iz segmenta venčanja i luksuznih putovanja. Reč je o ukupno 21 agentu koji dolaze s devet tržišta, a najveći broj njih dolazi iz Francuske, Nemačke i Kanade. Program putovanja, zavisno o pojedinoj grupi, održava se u razdoblju do 16. do 22. maja 2022., a od destinacija i lokacija koje će obići uključeni su Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Rijeka i Crikvenica, Poreč i Centralna Istra te Šibenik, NP Krka i Trogir.

„Reč je o agentima koji su prema nacionalnoj kongresnoj berzi MEETEX 2022 ocenjeni kao najbolji MICE agenti. Kongresna industrija važna je za hrvatski turizam, ali i za celokupnu ekonomiju pa nas raduje činjenica kako se poslovna događanja opet održavaju uživo, gotovo bez ikakvih ograničenja. Najboljim predstavnicima MICE industrije biće predstavljena kongresna ponuda naše zemlje i verujem kako ćemo se predstaviti kao odlični domaćini, koji svojim klijentima žele ponuditi jedinstvene i autentične doživljaje, odnosno osigurati im kvalitetnu uslugu što su neke od glavnih prednosti Hrvatske kao turističke destinacije“, istakao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Program sva tri putovanja koncipiran je na način da će se grupe agenata susresti 18. maja na Medvednici u Zagrebu, na kojoj će se održati prigodno druženje agenata koji učestvuju u putovanju s ostalim hrvatskim učesnicima MEETEX-a.

„Nakon prva dva live izdanja MEETEX je ušao u top 10 evropskih B2B berzi poslovnog turizma i svi smo se bojali promena koje su nastupile zbog pandemije. No, bez obzira na drugačiji format prošle i ove godine, interes za MEETEX i dalje raste, što nije samo potvrda kvaliteta rada organizatora i partnera, već i dokaz da je Hrvatska sve više prepoznata kao važna destinacija poslovnog turizma. Upravo to nam je svima i bio razlog pokretanja MEETEX-a te verujemo kako će se pozitivni trendovi nastaviti i u budućnosti”, poručio je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

Izvor: Hrvatska Turistička zajednica

Fotografija: Hrvatska Turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!