fbpx

Najbolje ovogodišnje gradske destinacije za milenijumske putnike

paris-4793193_960_720

Evropska turistička kompanija Holidu nedavno je objavila svoj Generational Travel Index za 2022. godinu, kako je izvestio CNBC. Da bi napravila svoje rangiranje, kompanija je sastavila listu svake zemlje u glavnom gradu na svetu i analizirala ih prema specifičnim faktorima koji su u skladu sa vrednostima i željama za putovanjem svake generacije.

Istraživanje kompanije otkrilo je da 71 odsto milenijalaca koristi Instagram najmanje jednom nedeljno i da svoje planove putovanja usredsređuje na ponudu hrane i pića na destinaciji i da su više od polovine njih roditelji sa decom koja još uvek žive kod kuće.
Prilikom procene najboljih gradova za milenijumske putnike (definisane kao one rođene između 1981. i 1995.), Holidu je uzeo u obzir koji se najviše „Instagramabile“ (tj. broj Instagram hashtagova koji je svaki prikupio), koliko je njegovih nacionalnih jela napravljeno u „top 100“ i sveukupno pogodno za porodicu svake destinacije.

Evo pet najboljih gradova Holidua za milenijale:

  1. Pariz, Francuska
  2. Barselona, Španija
  3. Madrid, Španija
  4. Njujork, Sjedinjene Države
  5. Majami, Sjedinjene Američke Države
    Dugo slavljeni „Grad svetlosti“ bio je najviše rangiran među svim glavnim svetskim gradovima. Kao dom nekih od najpoznatijih svetskih znamenitosti, Pariz je dobio preko 137 hashtagova na Instagramu. U francuskoj prestonici se nalazi i najposećeniji tematski park u Evropi, Diznilend Pariz, koji je naravno omiljen među porodicama. Pariz se takođe može pohvaliti sa dva od „top 100“ najboljih nacionalnih jela.

Kada se posmatraju veliki gradovi širom sveta samo u smislu njihovih Instagram hashtag brojeva, Pariz je zapravo bio drugi posle Londona, koji je imao 158 miliona. Treći po heštegovima je Istanbul, Dubai na četvrtom i Njujork Siti na petom mestu.

Zanimljivo je da su globalni gradovi koji sadrže najviše nacionalnih jela rangiranih u „top 100“ (od prvog do petog) Napulj, Rim, Milano, Firenca i — jedini grad van Italije koji je ušao u prvih pet — Peking.

Izvor: TravelPulse

Fotografije: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!