fbpx

Najbolje i najgore vreme za let ove jeseni

forest-road-1345751_960_720

Prava i pogrešna vremena za poletanje
Period užurbanog letnjeg putovanja je u retrospektivi dok se krećemo u shoulder sezonu, odlično doba godine za putnike sa natprosečnom fleksibilnošću da uštede novac uz minimalne gužve i glavobolje kako na aerodromu tako i na brodu. Iako je ova jesen spremna da predstavlja nove izazove usred nedostatka osoblja u avio-kompanijama koje je izazvala pandemija COVID-19, putnici mogu maksimalno iskoristiti svoj potencijal za neometano iskustvo znajući kada i kada ne treba leteti. Evo nekih od ključnih datuma koje treba imati na umu dok planirate svoje jesenje odmore ove godine.
Shoulder sezona
Putnici ne bi trebalo da se susreću sa previše užurbanih datuma do kraja septembra i oktobra, pošto su deca ponovo u školi, a raspust je još nekoliko nedelja iza. Stoga je ovo dobro vreme za rezervisanje putovanja jer prevoznici kao što je Southvest Airlines nude snižene cene za popunjavanje mesta. Trenutno, niskotarifni prevoznik nudi letove od samo 59 dolara u jednom pravcu za rezervacije napravljene do 3. oktobra.
Utorkom i sredom
Ako imate fleksibilnost da letite tokom nedelje, utorak i sreda su generalno najbolji dani za poletanje u nebo jer je potražnja često manja. Letovanje ranije tokom dana ili odlučivanje za crveno oko takođe bi vam moglo doneti dodatnu uštedu i prostor za laktove na vašem putovanju. Letenje na i odlazak sa aerodroma prevoznika je još jedan način da se obezbedi glatko i pristupačno iskustvo putovanja.
Vikendima
Let u petak, subotu ili nedelju ne garantuje komplikacije, ali ovi dani vikendom su obično traženiji među putnicima, a samim tim i prometniji u pogledu aerodromskih i avionskih kabina. Izbegavanje putovanja vikendom nije uvek opcija za mnoge osobe od 9 do 5, pa možda potražite ranojutarnji let u subotu kada su mnogi već stigli na odredište.
Dan zahvalnosti i nedelja posle
Let na dan pre Dana zahvalnosti – sreda, 23. novembra – verovatno će izazvati mnogo glavobolja jer većina putnika želi da stigne na odredište u poslednjem trenutku, a da ne mora da putuje na sam praznik. Nedelja posle Dana zahvalnosti — 27. novembra — takođe će biti prilično naporna jer putnici žele da se vrate kući pre nego što se vrate na posao u ponedeljak ujutru.
Dan zahvalnosti i Crni petak
Putnici na Dan zahvalnosti će verovatno imati više sreće da izbegnu gužvu i smetnje ako mogu da krenu ranije tokom nedelje ili čak odlože putovanje do Dana zahvalnosti – četvrtka, 24. novembra – kada će potražnja biti najniža. Letenje kući na Crni petak — 25. novembra — takođe nije loša ideja jer će se zagušenje aerodroma verovatno povećati kasnije tokom vikenda. Ako kraće putovanje nije opcija, čekanje do ponedeljka, 28. novembra ili čak utorka, 29. novembra moglo bi da bude prijatnije iskustvo.
Početkom decembra
Period nakon Dana zahvalnosti i pre decembarskih praznika kao što su Božić, Hanuka i Kvanza je obično još jedan period za bezbolno putovanje avionom. Kako poslovna putovanja nastavljaju da se oporavljaju, ove početne nedelje decembra mogu biti idealne za odlazak na destinaciju po toplom vremenu koja vam ne premašuje budžet.
Badnje veče i Badnji dan
Božić je dan koji se najbolje provodi okružen porodicom i prijateljima i često zahteva putovanje mnogo milja. Praznik — 25. decembar — ove godine pada u nedelju, ali biće idealno vreme za let zbog uštede i minimalne gužve. Isto važi i za Badnje veče u subotu, 24. decembra, kada će mnogi putnici već težiti da se smeste na svojim destinacijama za odmor. Ako ti dani nisu opcija, razmislite o dolasku nekoliko dana unapred da biste izbegli neizbežne gužve u četvrtak, 22. decembra i petak, 23. decembra. Što se tiče povratnog putovanja, ne preporučuje se da letite u ponedeljak, 26. decembra ili utorak , 27. decembar. Radije, sačekajte ako je moguće i vratite se kasnije tokom nedelje.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!