fbpx

Najbolje destinacije sa najnižim savetima za putovanja

aruba-2206510_960_720

Popularna mesta sa minimalnim nivoom rizika
Nakon što je najavio da će smanjiti broj saveta nivoa 4 ili „Ne putujte“ za međunarodne destinacije nakon promena u načinu na koji zvaničnici javnog zdravlja procenjuju pretnju COVID-19 još u aprilu, američki Stejt department trenutno navodi većinu zemalja i teritorija oko svet na najnižem nivou, Nivou 1, koji jednostavno savetuje putnike da preduzmu normalne mere predostrožnosti na svom odredištu. Skoro 90 destinacija je dobilo najniži savet za putovanja ili nivo rizika od Stejt departmenta u avgustu, ali neka od tih mesta se izdvajaju od ostalih. Evo pogleda na neke od najboljih turističkih destinacija sa najnižim nivoom rizika koji idu u poslednji deo leta.
Grčka
Od 19. aprila Stejt department savetuje Amerikance da preduzmu normalne mere predostrožnosti u Grčkoj. Štaviše, od 1. maja putnicima više nije potrebna potvrda o vakcinaciji ili oporavku od COVID-19, niti im je potreban dokaz o negativnom rezultatu testa. To znači da posetioci ovog leta mogu sa lakoćom da skoče na ovaj mediteranski raj.
Fiji
Mirna ostrva Fidžija i dalje su bezbedna za posetu, na osnovu najnovije procene pretnje Stejt departmenta. Osim toga, putnici mogu stići tamo uz minimalna ograničenja s obzirom na udaljenost ovog avgusta. Fidži zahteva dokaz o potpunoj vakcinaciji za sve putnike starije od 16 godina, kao i putno osiguranje i unapred rezervisani brzi antigen test u zemlji.
Aruba
Putnici koji traže sunčano bekstvo u Arubu u drugoj polovini 2022. mogu to da urade bezbrižno jer je zemlja nivoa 1 ublažila protokole za ulazak u poslednjih nekoliko meseci, eliminišući zahteve za testiranje na COVID-19 i vakcinaciju, kao i stavljanje putnog osiguranja na izbor. Aruba je raznolika tropska destinacija koja posetiocima nudi širok spektar aktivnosti, od izležavanja na prelepim plažama i istraživanja prirode do živahnog noćnog života i lokalne umetnosti i kulture
Tajland
Iako Stejt department savetuje Amerikance da preispitaju putovanje u provincije Jala, Patani, Narathivat i Songkhla zbog građanskih nemira, Tajland je u celini ovog leta na listi 1, što znači da posetioci mogu da preduzmu normalne mere predostrožnosti u većini slučajeva. Zemlja je ukinula svoj uslov za propusnicu za Tajland početkom 1. jula, tako da vakcinisani putnici mogu da posete sa dokazom, dok će nevakcinisanim pojedincima biti potreban negativan rezultat testa u roku od 72 sata od polaska.
Australija
Putnici mogu bez brige da se upuste u Dovn Under, jer je Australija u martu potpuno ponovo otvorena za međunarodna putovanja i nakon toga ukinula sva preostala ograničenja COVID-19 u julu. „Uklanjanje ovih zahteva neće samo smanjiti kašnjenja na našim aerodromima, već će podstaći više posetilaca i kvalifikovanih radnika da izaberu Australiju kao destinaciju“, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Kler O’Nil u prošlomesečnom saopštenju.
Novi Zeland
Poput Australije, granice Novog Zelanda su se u potpunosti ponovo otvorile za međunarodni turizam. Međutim, putnici bi i dalje trebalo da predvide zahteve vezane za COVID uprkos relativno niskom riziku. Dok većina posetilaca ne treba da se testira pre polaska, većina putnika starosti od 17 i više godina mora da bude potpuno vakcinisana i da se podvrgne dva brza testa na antigen nakon dolaska u zemlju.
Kanada
Severni američki sused, Kanada je navedena na nivou 1 na četvorostepenoj skali Stejt departmenta od 24. maja. Zemlja je produžila ograničenja u vezi sa pandemijom tokom leta, ali je otvorena za potpuno vakcinisane putnike koji unose svoje podatke preko aplikacije ArriveCAN . Nevakcinisana i delimično vakcinisana deca mlađa od 12 godina ne moraju da budu negativna ako su u pratnji potpuno vakcinisane odrasle osobe, dok deca mlađa od 5 godina nisu obavezna da se testiraju, bez obzira na njihov vakcinalni status
Irska
Smaragdno ostrvo je odustalo od testiranja, vakcinacije i dokaza o oporavku u vezi sa COVID-om još početkom marta, što je olakšalo Amerikancima da pređu Atlantski okean kako bi iskusili kultna mesta i atrakcije kao što su Moherove litice, zamak Blarni i Ginisovo skladište.
Sveta Lucija
Samo jedna od nekoliko željenih karipskih destinacija koje će ovog leta dobiti savet od Stejt departmenta o putovanju nivoa 1, ostrvska država Sveta Lucija koja bode oči otvorena je za potpuno vakcinisane putnike koji popune obrazac za zdravstveni pregled. Pored obrasca, nevakcinisani posetioci starosti od 5 i više godina će zahtevati validan negativan PCR test popunjen u roku od pet dana od dolaska.
Island
Island, koji je krajem zime ukinuo ograničenja ulaska u vezi sa COVID-om, ne samo da je pristupačan već i bezbedan jer se ovog leta pridružio dugačkoj listi destinacija prvog nivoa. To je odlična vest za putnike koji se nadaju da će preskočiti ribnjak i iskusiti neuporedivu prirodnu lepotu i nepogrešivu kulturu ove zemlje u razvoju.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!