fbpx

NAĐENO REŠENJE za turističke agencije

Turisticki zurnal - Najnovija vest

OSIGURAVAJUĆE kuće “Triglav”, “Globos” i “Dunav osiguranje” izrazile su spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja licenci za njihovo normalno poslovanje, potvrdio je, za “Novosti”, ministar turizma Rasim Ljajić.

– Imali smo vrlo konstruktivan sastanak sa ovim osiguravajućim kućama, i želim da im se zahvalim na pokazanom razumevanju da se ovaj problem reši – kazao je ministar.

– Osiguravajuće kuće će na osnovu kriterijuma i standarda, koje su definisale, nastaviti sa izdavanjem polisa osiguranja onim agencijama, koje te uslove budu ispunjavale. Agencijama su od strane ove tri osiguravajuće kuće upućeni dopisi u kojima se traže podaci o poslovanju i bilansima, i čim se te informacije dobiju, “Triglav”, “Globos” i “Dunav osiguranje” će početi sa izdavanjem polisa rekao je ministar Ljajić.

– Suština je da su u celoj priči polise jedino dobro rešenje za agencije – kazao nam je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije. – Treba samo dogovoriti način na koji će to biti odrađeno. Ne treba da bude kao do sada, sa paušalnim cenama. Bilo bi dobro da nam sada produže na tri meseca, po najpovoljnijim uslovima, a onda da sednemo i da dogovorimo od januara sledeće godine kako da se radi.

Ministar Ljajić očekuje da izdavanje prvih polisa osiguranja turističkim agencijama počne tokom sledeće nedelje.

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!