fbpx

Nacionalni parkovi jedan od ključnih brendova Crne Gore na Expo 2020 Dubai

durmitor-mountains-2823687_1920

Na poziv Privredne komore Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavnici Nacionalnih parkova u saradnji sa svim ključnim institucijama turističke privrede Crne Gore, učestvovaće početkom februara na jednoj od najprestižnijih međunarodnih manifestacija, Svetskoj izložbi Expo Dubai.

Kako je saopšteno, prirodne lepote crnogorskih nacionalnih parkova, pored Jadranske obale i turističke ponude primorja, jedan su od najznačajnijih brendova koje Crna Gora promoviše u svetu. Bogatstvo biodiverziteta predstavlja istovremeno kako prirodne vrednosti i potencijale, tako i jedinstven segment u međunarodnoj promociji ove zemlje.

– Prezentacija aktivnog odmora i boravka u zaštićenoj prirodi predstavlja deo planiranih godišnjih programskih aktivnosti Javnog preduzeća u saradnji sa predstavnicima crnogorske turističke privrede. Ove godine, posebno je učešće Nacionalnih parkova Crne Gore na prezentaciji Crne Gore na Ekspo Dubaiju od velikog značaja jer doprinosi efikasnijoj prezentaciji njenih prirodnih i turističkih potencijala, a samim tim i zaštićenih područja. S pravom bi se, čak, moglo reći da se svaka prezentacija turističke ponude Crne Gore bez nacionalnoh parkova, ne može smatrati potpunom – kazao je direktor JPNPCG Aleksandar Bulatović.

U vezi sa dezinformacijom koja je ovih dana plasirana u pojedinim elektronskim i štampanim medijima, a u cilju tačne informisanosti javnosti, iz Nacionalnih parkova su saopštilida je u pitanju redovna programska aktivnost, ali da direktor Aleksandar Bulatović neće učestvovati na ovom događaju.

– S obzirom na tekuće obaveze, kao i realizaciju programskih aktivnosti, u cilju uspostavljanja iskoraka u upravljanju i funkcionisanju kako Javnog preduzeća, tako i organizacionih jedinica pojedinačno, siguran sam da će moji saradnici na pravi način uspešno u saradnji sa ukupnom turističkom privredom Crne Gore realizovati učešće na Svetskoj izložbi Ekspo Dubaji, kao i da je moje prusustvo u JPNPCG u ovom periodu neophodno,” zaključio je direktor Bulatović.

Svetska izložba ili Expo je jedna od najznačajnijih međunarodnih izložbi koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu. Ceneći izuzetno dobre odnose Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crna Gora je bila jedna od prvih država koje su potvrdile učešće na Expo-u u Dubaiju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!