fbpx

Na Zlataru novi trend izgradnje turističkih kompleksa u planinskom stilu

alpine-village-gb0fdfb598_1920

Na planini Zlatar poslednjih godina zabeleženi su odlični rezultati kada je u pitanju turistička delatnost. Broj gostiju konstantno raste, a popunjenost kapaciteta je naročito velika pred novogodišnje praznike kada je 90% raspoloživog smeštaja zauzeto.

Zbog ovakvog stanja sve češće se najavljuju nove investicije, a javlja se i novi trend izgradnje kompleksa sa autentičnim planinskim eksterijerom i enterijerom.

Opštinska uprava Nova Varoš objavila je dva urbanistička projekta za izgradnju turističkih sadržaja. U pitanju je izgradnja manjeg hotela gde će se formirati novi kompleks i turističkog kompleksa koji će biti podignuti na teritoriji katastarske opštine Brdo.

U opštini Nova Varoš planira se izgradnja manjeg hotela niže kategorije. Kako se navodi u dokumentaciji, objekat će biti apartmanskog tipa sa uređenim terenom, pešačkim komunikacijama, zelenilom i pomoćnim objektom koji će funkcionisati kao letnjikovac tokom toplijih dana.

Hotel je strukture Su+P+Pk i prostiraće se na površini od 257,71 m2. Imaće četiri apartmanske jedinice za smeštaj gostiju. Investitor je istovremeno i vlasnik vile koja se nalazi na parceli pored budućeg hotela, pa će se zajedno sa letnjikovcem formirati poseban kompleks.

Letnjikovac će se u budućem kompleksu graditi na površini od 73,82 metra, strukture podrum plus prizemlje. U podrumu su planirane prostorije za spremanje hrane, a prizemlje će funkcionisati kao restoran i letnja bašta.

Urbanistički plan za ovu investiciju izradila je agencija Arhi Dom-Projekt, a ukupna predračunska vrednost projekta iznosi 21.244.850 dinara.

Drugi turistički kompleks gradiće se u okviru turističke zone Zlatar i prostiraće se na tri parcele. Ceo projekat zamišljen je kao niz bungalova namenjenih za smeštaj gostiju, zatim vikend kuće i u centralnom delu kompleksa nalaziće se objekat sa restoranom i drugim sadržajima za zabavu gostiju.

Gradiće se pet bungalova u nizu kao drvene brvnare, a svaka od njih će biti poseban apartman. Četiri brvnare biće strukture P+Pk, dok će poslednja u nizu imati i suteren koji je neophodan zbog nivelacije terena. Ukupna površina ovih objekata planira se na 360,8 m2.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!