fbpx

Na Žabljaku zadovoljni sezonom – Poseta skijalištu jedna je od najboljih u protekloj deceniji

snowboarding-g20ec11c16_1920

Na Žabljaku su zadovoljni špicom zimske turističke sezone. Vremenske prilike su povoljne, a Skijalište radi punim kapacitetom, objasnila je za agenciju Mediabiro direktorka Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović.

– Ističem posećenost Skijališta, jer je to glavni generator zimskog turizma na Žabljaku. Posebno smo zadovoljni posetom za vreme novogodišnjih praznika, kada je Žabljak tradicionalno zaista bio jako popunjen – rekla je ona.

Šarović ističe da su nakon praznika imali blagi pad u prilivu turista, dok je jednodnevna poseta u porastu. Kaže da im, kada je sezona u pitanju, ide u prilog i produženje zimskog raspusta, jer su, kako je kazala, porodice njihova glavna ciljna grupa tokom zimske turističke sezone. Kada je reč o epidemiloškim merama, direktorka Turističke organizacije Žabljak kaže da jesu jednim delom uticale na posetu.

– Posebno su se odrazile na ugostitelje, odnosno na kafe barove zbog raznih limita i ograničenja. U jednom trenutku smo imali malo zahtevniji ulazak u Crnu Goru, što je naravno uticalo na priliv turista iz Srbije koji su na drugom mestu, kada je u pitanju turistička struktura tokom zimskog perioda – rekla je ona.

Ona kaže da kada sumiraju utiske, očekuju i u nastavku dobro turističku sezonu, koja će umnogome zavisiti od vremenskih prilika. Prošlu godinu ističe kao značajnu sezonu za Žabljak, te je karakteriše kao najbolju zimsku sezonu u proteklih šest godina, a kada je u pitanju ova godina kaže:

– Imamo jednu specifičnost. Naime, na samom Skijalištu imamo jako dobru posećenost, veoma dobru prodaju Ski pasova i možemo reći da, kada je u pitanju samo skijalište, ova sezona će ostaviti jednu veliku prepoznatljivost kao jedna od najboljih u prethodnoj deceniji – kazala je ona.

Turistička organizacija Žabljak se ove godine opredelila za jednu povoljnu cenovnu politiku, što znači da su mnogi ugostiteljski objekti, odnosno hoteli znatno spustili cene usluga, tako da u ovom trenutku na Žabljaku hoteli sa četiri zvezdice u svojoj ponudi imaju noćenje sa doručkom već za 24 evra, istakla je direktorka Turističke organizacije Žabljak.

– I na skijalištu Savin kuk takođe imamo primamljive cene. Za turiste koji prijave svoj boravak imamo dodatni popust: jednodnevni ski pas iznosi 10 evra, naravno uz popuste kada su u pitanju višednevne karte – rekla je Šarović.

Šarović smatra da im je uopravo ta povoljna cenovna politika i omogućila da u protekle dve godine imaju zadovoljavajuću zimsku sezonu.

Menadžer Ski centra Durmitor Darko Šljivančanin takođe smatra da ovaj centar trenutno broji zadovoljavajući broj skijaša, kao i ostalih posetilaca, a kada je u pitanju njihova ponuda kaže:

– Ski centar Durmitor raspolaže sa jednim nacionalnim restoranom, kafe barom i lounge barom koji je ove godine otvoren. Definitivno možemo reći da je ovo rekordna godina kada je u pitanju posećenost naših ugostiteljskih objekata – rekao je on.

Šljivančanin napominje da se Ski oprema može dobiti po ceni od 7 evra za decu, odnosno 10 evra za odrasle.

Posetioci Ski centra na Durmitoru kažu da su veoma zadovoljni ponudom. Posetilac iz Amerike ističe da je prvi put na Žabljaku, te da je oduševljen stazom i količinom snega.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!