fbpx

Na Žabljaku teku završne pripreme za zimsku turističku sezonu

skiing-4835024_1920

Pripreme za zimsku turističku sezonu u Turističkom centru (TC) Durmitor uveliko su počele. Kako ističu iz TC koji gazduje Ski-centrom Savin kuk, sva postojeća skijaška infrastruktura kao i ugostiteljski kapaciteti koji se nalaze u sklopu skijališta potpuno spremno će dočekati prve goste koje očekuju već polovinom narednog meseca.

– Dve dvosedne žičare su potpuno spremne za zimsku sezonu. Odrađeno je ispitivanje čelične užadi, kao i redovan jesenji remont žičara i liftova i adaptacija ugostiteljskih objekata. Za razliku od prošle, ove godine ponuda će biti bogatija za još jedan lift, jedan ugostiteljski objekat i skijašnicu za izdavanje ski-opreme – rekao je za Dan izvršni direktor Turističkog centra Durmitor Marinko Purić.

Početak zimske turističke sezone, kako najavljuje, planiran je za 15. decembar, što će zavisiti u velikoj meri od epidemijske situacije, kao i vremenskih uslova. Narednih dana formiraće i cene usluga na skijalištu Savin kuk.

– Cene ski-pasova, kao i ostalih usluga, biće definisane i objavljene 15. novembra, a svakako da će biti konkurentne i jedne od najpovoljnijih u regionu – najavljuje Purić.

U Udruženju turističkih i ugostiteljskih radnika Žabljak od predstojeće zimske turističke sezone očekuju da bude “u ravni” sa prošlom, koja je iznenađujuće ocenjena kao veoma dobra. Tim pre što će, kako najavljuju, kroz pripremu sezone koje su već u toku, primeniti modele koji su se pokazali kao uspešni.

– Za pripremu predstojeće zimske turističke sezone primenićemo model koji smo primenili prošle godine, a koji se pokazao kao ispravan i dobar, i koji je dao zapažen rezultat. Model o kome govorim utemeljen je na činjenicama da usklađenost cenovne politike sa ponudom predstavlja ključnu stvar ukoliko želimo da Žabljak privuče što više gostiju ove zime – kaže Miraš Vuković, član Udruženja turističkih i ugostiteljskih radnika Žabljak.

Svesni su, kako ističe, da su zaostajanja i neulaganja u skijašku infrastrukturu doveli u poziciju da niskom cenom usluga, a prvenstveno ski-pasa i smeštaja, jedino mogu biti konkurenti drugim skijaškim centrima. Te činjenice, ističe Vuković, usmerile su predloge i ideje u pronalasku strategije za predstojeću sezonu.

Opština i LTO sa 10.000 evra pomogli skijalište

Turističko udruženje, Opština Žabljak, Turistički centar Durmitor, Ski-centar Savin kuk i lokalna Turistička organizacija prethodnih dana su održali dva sastanka u cilju da dobre pripremljenosti zimske turističke sezone.

– Opština i TO Žabljak su izdvojile 10.000 evra pomoći skijalištu, u želji za povoljnijom cenom ski-pasa. Opština je od Ministarstva ekonomskog razvoja zatražila finansijska sredstva koja bi bila usmerena prema hotelijerima i ugostiteljima, a sve sa ciljem smanjenja cena ponude. Na sastancima smo upoznati i sa stanjem pripremljenosti skijališta Savin kuk, i ono što je dobro i što ohrabruje jeste informacija da će raditi u punom kapacitetu i da će biti spremni za otvaranje polovinom decembra. Razgovarali smo i o čišćenju i održavanju putnog pravca prema skijalištu Savin kuk, kao i mogućnosti uvođenja redovnih autobuskih linija prema njemu – kaže Miraš Vuković.

On je izrazio očekivanja da će se što pre formirati zvanične cene kako na skijalištu tako i u hotelima, uz nadu da će one biti na prošlogodišnjem nivou.

– Ukoliko zajedničkim delovanjem dođemo do povoljnih cena, utoliko su i naša očekivanja dobra za uspešnost predstojeće zimske turističke sezone – zaključuje Vuković.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!