fbpx

Na severu Crne Gore gradi se pet hotela vrednih više od 75 mil EUR

hotel-1330850_1280

Na severu Crne Gore biće izgrađeno pet hotela vrednih više od 75 mil EUR, a još dva na primorju.Vlada Crne Gore je na listu razvojnih projekata u oblasti turizma u dosadašnjem periodu uvrstila sedam projekata, a prvi put su investitori prepoznali potencijal severa.

Čak pet projekata realizuje se na severu zemlje, a ostale dve investicije, koje se nalaze na listi razvojnih projekata, biće realizovana na primorju, pišu Vikend novine, a prenosi portal Cdm.
Ukupna vrednost sedam projekata premašuje 190 mil EUR.
Budući hoteli ukupno će imati 959 smeštajnih jedinica, čime će ponuda hotelskog smeštaja visoke kategorije biti više nego duplirana.

– S obzirom na to da će se ovim projektima stvoriti mogućnost za otvaranje novih 769 radnih mesta, može se konstatovati da do sada iskazano interesovanje potvrđuje naše očekivanje da će ovaj program biti značajan podsticaj ukupnom razvoju Crne Gore, sa akcentom na razvoj manje razvijenih jedinica lokalne samouprave i nova zapošljavanja – objašnjeno je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je dostavilo informaciju o stepenu napretka radova u turizmu u ovoj godini.

U prilog pomenutim informacijama ide i činjenica da će se pet od ukupno sedam investicija sa liste razvojnih projekata, realizovati u severnoj regiji.
– Vrednost tih investicija iznosiće 74,2 miliona, dok će stavljanjem u funkciju hotela kategorije 4 i 5 zvezdica, ukupnih kapaciteta 593 jedinica biti stvorene pretpostavke za otvaranje blizu 450 novih radnih mesta – istakli su u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Luksuzni hoteli biće izgrađeni na Durmitoru, četiri u Kolašinu – rizort i spa centar sa četiri zvezdice, hotel “Breza” sa pet zvezdica, “Bjelasica 1450” sa četiri zvezdice i turistički kompleks podno Bjelasice “Kolašin 1600”.

Na crnogorskom primorju kompanija “Adriatic properties” počela je da gradi kompleks koji obuhvata hotele “Kraljičina plaža”, “Sveti Stefan” i “Miločer”, u koje će uložiti ne manje od 110 miliona.

Mesto na listi razvojnih projekata zauzeo je i hotel “Boka Place”, koji će biti deo Porto Montenegra. Hotel će biti kategorije pet zvezdica.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!