fbpx

Na severu CG i na primorju realizuje se 16 projekata u vrednosti od 472 mil EUR

william-iven-gcsNOsPEXfs-unsplash

Lista razvojnih projekata u oblasti turizma trenutno sadrži 16 projekata, a radi se o ukupnim ulaganjima u visini od 472 mil EUR, kapaciteta više od 2.800 smeštajnih jedinica, sa mogućnošću za otvaranje 2.150 novih radnih mesta.

Kako se navodi u informaciji o aktivnostima realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore za treći kvartal 2021, poslednji projekat koji je uvršten na listu jeste izgradnja hotela Liko Soho u Baru, a predlog za kandidovanje Vlada je usvojila u oktobru ove godine.

Iz Vlade ističu da se, od ukupno 16 projekata, čak 11 realizuje u severnoj regiji – tri na Žabljaku, sedam u Kolašinu i jedan u Mojkovcu.

– Vrednost tih investicija projektovana je na 162 mil EUR, a planirano je da će njihovim stavljanjem u funkciju, ukupnih kapaciteta 1.406 smeštajnih jedinica, biti stvorene pretpostavke za otvaranje više od 1.100 novih radnih mesta – navodi se u informaciji.

Preostalih pet projekata realizuju se na jugu, i to po jedan u Miločeru, Tivtu, Čanju, Budvi i Baru. Vrednost ulaganja u ove projekte iznpsi 310 mil EUR, kapacitet je 1.394 smeštajnih jedinica, a planirano je otvaranje nešto više od 1050 radnih mesta, stoji u dokumentu.

– Od oktobra ove godine resorno Ministarstvo sprovodi proširenu metodologiju praćenja razvojnih projekata iz oblasti turizma, kojom su, pored izveštaja nezavisnog kontrolora, uvodena i dva nova postupka: izveštaj o stanju radova na projektu i izlazak na teren, saradnja sa lokalnom samoupravom i praćenje razvoja komunalne infrastrukture – objašnjeno je iz Vlade.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!