fbpx

Na Sajmu održan jubilarni 50. Dan svetlosne tehnike

javier-miranda-Jn2EaLLYZfY-unsplash (1)

Na ovogodišnjem 64. Sajmu tehnike na Beogradskom sajmu, Srpsko društvo za osvetljenje održalo je odavno tradicionalni a sada jubilarni 50. “Dan svetlosne tehnike”. Ova stručno-komercijalna manifestacija izazvala je veliko interesovanje. Prisustvovalo je više od 150 posetilaca sajma koji su imali zadovoljstvo da saslušaju veoma zanimljiva izlaganja iz aktuelnih oblasti.

Dajana Bjelajac održala je zanimljivo predavanje “Svetlosno zagađenje i astronomski turizam” koje otvara novo poglavlje i daje široke mogućnosti primene kako u zaštiti čovekove okoline tako i u oblasti turizma.

Zoran Ledinski je u svom izlaganju “Osvetljenje svemirskih brodova i stanica” prikazao istorijat primene različitih svetlosnih izvora u svemirskim brodovim i stanicama. Tako su prisutni došli do vrednih informacija iz ove oblasti osvetljenja.

Posle stručnih predavanja predstavili su se i aktuelni donatori ovogodišnjeg 50. “Dan svetlosne tehnike” svojim novim referencama, dostignućima i planovima iz oblasti osvetljenja – Amiga Kraljevo, novosadska Kompanija Blagojević, Beogradski sajam, Inženjerska komora Srbije i beogradske kompanije D.C. Energocoop, Elektrovat, Elkoš, Mašinoprojekt Kopring, M-elektro, Meteor, Signify i S&R Magma.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!