fbpx

Na Makarskoj rivijeri više od 50.000 gostiju, traži se krevet više

hotel-939501_1920

U turističkim odredištima na području od Brela do Opštine Gradac, prema podatcima turističkih kancelarija, odmor nastavlja oko 53.000 domaćih i stranih gostiju, a po broju turista i dalje vodi Makarska gde se odmara 13.500 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 10.400, a zatim slede Tučepi, Podgora, Gradac, Brela i ostala turistička mesta.

Hoteli su popunjeni i nastavljaju poslovanje bez slobodnih kreveta pa se preporučuje prethodna rezervacija smeštaja, dok hotelijeri govore o dobrom bookingu i najavljuju vrlo dobru posezonu. Od ovoga vikenda ponešto je slobodnih soba i apartmana kod privatnih kućevlasnika na celom Primorju ali ‘krevet više’ ipak se i dalje traži u vodećim turističkim mestima na Rivijeri, dodaju u turističkim kancelarijama.

Velika letna smena gostiju na Makarskom primorju, s prvim brojnijim ovosezonskim odlaskom od dolaska turista, obavlja se s podosta gužvi na putevima i u trajektnim pristaništima. Na Jadranskoj magistrali promet je pojačan, vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s manjim zastojima, a isto je i na državnom putu 535 od Baškog Polja do ulaza na autoput kod Zagvozda.

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcavanje u Drveniku je do sat vremena, a oko dva i po sata čeka se u luci Sučuraj za povratak s ostrva Hvara.

Autobusi pri dolasku u Makarsku kasne 40-ak minuta i većim delom su popunjeni, dok prema svim pravcima autobusi u odlasku su uglavnom popunjeni.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!