fbpx

Na Makarskoj rivijeri 62.000 gostiju

croatia-5012151_1280

Udarni turistički vikend sredinom avgusta na Makarskoj rivijeri, gde se odmara 62.000 gostiju, u znaku je najveće letne smene gostiju, većih gužvi na putevima te u trajektnom prometu.

U letovalištima na području od Brela do Opštine Gradac, prema podacima turističkih kancelarija, odmara se 62.000 domaćih i stranih gostiju što je ovoletni rekord rivijere pod Biokovom.

Po broju turista vodi Makarska gde se odmara 16.600 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 11.600, Tučepima više od 7000, a zatim slede Gradac, Brela, Podgora i ostala turistička mesta.

Hoteli su popunjeni i posluju bez slobodnih kreveta te najavljuju vrlo dobro posezonu uz preporuku prethodne rezervacije smeštaja. Retke su slobodne sobe ili apartmani i kod privatnih kućevlasnika na celom Primorju, gde se i dalje traži “krevet više”, ističu u turističkim zajednicama.

Na Jadranskoj magistrali promet je znatno pojačan, vozi se u dužim isprekidanim kolonama s manjim i kraćim zastojima, a gužve u prometu stvaraju se na prilazima Makarskoj i ostalim turističkim mestima. Promet je znatno povećan na državnom putu 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu te na ulazu na autoput kod Zagvozda, gde su zabeležene kolone vozila.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas je za sve plovidbe popunjen, a slobodnih mesta za vozila ostalo je za sutrašnje poslepodnevne plovidbe, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen i prva slobodna mesta su tek u ponedeljak u dopodnevnim plovidbama, saznaje se u filijali riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko tri sata čeka se u luci Sučuraj za povratak s ostrva Hvara.

Autobusi pri dolasku i odlasku iz Makarske su popunjeni, dok pri dolasku iz pravca Splita kasne do 40-ak minuta, a kašnjenja u dolasku su i na drugim linijama.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!