fbpx

Na lokaciji nekadašnjeg hotela Galeb gradiće se rizort kategorije pet zvezdica – Zemljište u Ulcinju prodato kompaniji Sunny Palace

hotel room

Kompanija Rokšped prodala je zemljište na kome se nalazio nekadašnji hotel Galeb u Ulcinju firmi Sunny Palace, a koji je oglašen na prodaju u martu prošle godine. Prema najavama novog vlasnika, na lokaciji će biti izgrađen turistički rizort visoke kategorije.

Na prodaju je bilo oglašena ukupna površina urbanističke parcele od 42,5 hiljada metara kvadratnih, od čega je u vlasništvu Rokšpeda 24,3 hiljade kvadrata, a ostatak je predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji, pišu Vijesti.

Rokšped je 2006. godine kupio je hotel Galeb, koji je potom srušio i na čijoj je lokaciji trebalo da izgradi novi hotel.

Kupoprodajni ugovor, kako je Vijestima saopšteno iz kotorske kompanije, potpisan je krajem prošle sedmice, a dalja realizacija ovog projekta uslovljena je regulisanjem odnosa između novog vlasnika i Vlade, da bi se što prije krenulo sa aktivnostima vezanim za izgradnju novog hotela.

Kompanija Sunny Palace kupovinom zemljišta namerava, kako je saopšteno, da krene realizaciju izgradnje hotelskog kompleksa visoke kategorije na ovoj za Ulcinj važnoj lokaciji.

– S obzirom na tradiciju i renome nekadašnjeg hotela Galeb, koji je bio jedan od simbola grada Ulcinja, cilj nam je da na ovoj lokaciji izgradimo resort kategorije pet zvezdica po najvećim standardima hotelske industrije, vraćajući ponovo stari sjaj ovoj lokaciji. Uvereni smo da novo vreme za Galeb tek dolazi – rekli su iz kotorske kompanije.

Kako su objasnili, za izradu projektne dokumentacije budućeg hotela biće angažovani renomirani saradnici iz inostranstva, kako bi se u ovom procesu primenili aktuelni trendovi i najviši međunarodni standardi u hotelskom biznisu.

– Plan je da novi Galeb na pravi način uklopimo u ovaj autentičan prirodni ambijent nestvarne lepote, od borove šume do litice i pogleda na pučinu koji se pruža sa nje, čuvajući prirodno okruženje nekadašnjeg hotela – kazali su iz kotorske kompanije.

Četiri dana pre parlamentranih izbora 30. avgusta 2020. godine, Vlada premijera Duška Markovića povukla je tužbu protiv Rokšpeda u parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i time stavila tačku na pitanje vlasništva nad zemljištem, a podgorička kompanija nije ispoštovala obaveze definisane ugovorom koje je imala sa državom.

Zamenik zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države je 26. avgusta 2020. godine obavestio ulcinjski sud da se odriče tužbenog zahteva protiv Rokšpeda.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!