fbpx

Na listi “TOP 10 crnogorskih plaža” vodiča ”Le Petit Fute 2022” nalazi se čak 5 budvanskih!

BUdva

Plaže budvanske rivijere još jednom su se našle na prestižnoj listi, ovoga puta među TOP 10 od 117 plaža u Crnoj Gori, prema turističkom vodiču “Le Petit Fute”. Čak 5 od 10 najlepših plaža se nalaze upravo u Budvi i to plaže Lučice, Slovenska plaža, Drobni pijesak, Bečići i Jaz.

“Neupitno je da je budvanska rivijera darovana nesvakidašnjom lepotom, ipak svaka pohvala ove vrste, pogotovo kada je u pitanju pohvala renomiranog imena, to potvrđuje. Uspešnu saradnju sa turističkim vodičem “Le Petit Fute” nastavili smo i ove godine budući da su turisti sa francuskog govornog područja u godinama iza nas bili u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja, posebno u periodu van glavne turističke sezone, kada govorimo o zapadnom tržištu, a verujemo da ćemo taj trend i zadržati.” – istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

“Le Petit Fute” je svetski poznata francuska izdavačka kuća, grupa francuskih i međunarodnih turističkih vodiča, koja postoji više od 40 godina. Poseduju najveću kolekciju turističkih vodiča u Francuskoj, njih preko 450 koji su do sada prodati u 8 miliona primeraka.

U svom dugogodišnjem radu, obradili su preko 800 destinacija, uključujući 100 ekskluzivnih, u 189 zemalja sveta. Web sajt www.petitfute.com je među 3 najposećenija turistička sajta u Francuskoj, sa 56 miliona posetilaca u 2019. godini.

Posebno izdanje ovog turističkog vodiča – “Montenegro 2021/2022” detaljno predstavlja turističku ponudu Crne Gore, prirodne lepote, nacionalne parkove, obalu, pešačke i biciklističke staze, lokalitete pod zaštitom UNESCO-a i pruža sve relevantne informacije na više od 260 stranica štampane verzije vodiča, kroz aplikaciju – digitalni vodič i putem web sajta.

Budvanska rivijera je posebno predstavljena kroz ponudu smeštaja i restorana, noćnog života, kroz prirodne lepote, plaže, istoriju i kulturu.

Štampano izdanje turističkog vodiča “Montenegro 2021/2022” se već nalazi u prodaji u knižarama i turističkim agencijama u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu i Švajcarskoj, može se poručiti online ili preuzeti digitalna verzija vodiča.

Izvor: Turistička organizacija Budva

Fotografije: Turistička organizacija Budva

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!