fbpx

Na kongresnoj berzi IBTM World u Barceloni veliko interesovanje za kongresnu ponudu Opatije

conference-room-768441_1920

Turistička zajednica grada Opatije nastupila je od 30. novembra do 2. decembra na jednoj od najvećih svetskih kongresnih berzi IBTM World u Barceloni.

Nakon što je 2020. godine berza održana kao online događaj, ovogodišnje izdanje ponovo je učesnike i izlagače okupilo „uživo“. Predstavilo se oko 3.000 izlagača (destinacija i ponuđača), a sveukupno je bilo više od 15.000 učesnika.

Tokom 3 dana berze održano je 40 unapred dogovorenih „b2b“ sastanaka s kupcima, potencijalnim organizatorima poslovnih događaja u destinaciji. Među ostalima, sastanci su održani s kupcima iz Norveške, Švedske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Mađarske, Češke, Rusije, Rumunije, Portugala te SAD-a.

Predstavljena im je celokupna kongresna ponuda Opatije, a zavisno od njihovog interesa dodatno su im približene mogućnosti za organizaciju konferencija i sastanaka, odnosno „incentive“ i „team building“ programa.

– Zadovoljni smo što se kongresna berza IBTM World ove godine održala uživo i što smo imali priliku održati sastanke sa kupcima. Interes stranih organizatora poslovnih događaja za Hrvatsku je u porastu, što rezultiralo i značajnim interesom za Opatiju. Kupci su iskazali poseban interes za „incentive“ i „team building“ programe, za koje imamo izvrsne mogućnosti kako na Opatijskoj rivijeri i u zaleđu, tako i na širem području Kvarnera – rekao je Goran Pavlović, menadžer za kongresni i ostale oblike turizma iz TZG Opatija.

Na štandu Hrvatske turističke zajednice uz Opatiju su se predstavili i Liburnia Riviera Hoteli, kongresne kancelarije turističkih zajednica Zagreba i Dubrovnika, te Valamar Hotels & Resorts, hotel Le meridien Lav Split i agencija Spektar putovanja.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!