fbpx

Na Jahorini otvoren hotel Rajska dolina lux – Obnovljen drugi objekat u kompleksu

E24436BB-ED05-43B8-8C5D-74286901E78C

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandić svečano su u subotu (24. decembar) otvorili hotel Rajska dolina lux na Jahorini, što je drugi obnovljeni objekat u okviru kompleksa hotela Rajska dolina. 

Osim Dodika i Stevandića, vrpcu su presekli gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i direktor hotela Zoran Čavić.

Dodik je nakon svečanog otvaranja rekao da je ovaj hotel “dokaz uspeha” i da je jako bitno da ostane u vlasništvu Vlade Republike Srpske, što je predstrek za dalji razvoj Srpske, prenosi Glas Srpske pozivajući se na Srnu. 

On je istakao da je Vlada u taj delo Srpske uložila 250 mil KM većinom bespovratnih sredstava i da je Olimpijski centar na Jahorini postao epicentar razvoja u regionu.

– Na planini Jahorini je u investicije uloženo preko milijardu maraka, što privatnog, što državnog kapitala. Želimo da investiramo u gondole prema Palama i Lukavici, što će biti od velikog značaja – istakao je Dodik.

Stevandić je rekao da je ovaj objekat “ostvarenje državotvornog duha”.

– Počeo ga je graditi kralj Aleksandar i u svojoj istoriji bio je i sedište Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, a u njemu su održavane i sednice Narodne skupštine Srpske – rekao je Stevandić. 

Svečanosti su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama, te predstavnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Hotel Rajska dolina nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosede Poljice.

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili tadašnji srpski član Predsedništvo BiH Milorad Dodik i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Renovirani hotel Rajska dolina, u koji je uloženo 10 mil KM, u vlasništvu je Vlade Srpske.

Kako prenosi portal Klix, Dodik je najavio da će sledeće godine otvoriti i hotel Partizan, takođe u vlasništvu Vlade RS-a, a koji se trenutno renovira.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!