fbpx

Na 80% crnogorskih plaža morska voda odličnog kvaliteta

montenegro-5181842__340 (1)

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 16. do 19. avgusta ove godine, pokazali su da je na 80,0% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,6% lokacija dobrog, dok je na 6,4% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštili su iz JP Morsko dobro.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 14 dok je na 4 ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 14 lokacija u opštini Bar, dok je na 1 lokaciji u ovom gradu ona bila dobrog kvaliteta. Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 29 voda bila odličnog kvaliteta, na 2 dobrog, te na 1 zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 7 dok je na 1 lokaciji ona bila dobrog, te takođe na 1 lokaciji zadaovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na 9 lokacija voda bila odličnog, na 5 lokacije dobrog i na 1 zadovoljavajućeg kavliteta. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, a na 6 dobrog kvaliteta.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!