fbpx

Muzej iluzija otvorio svoja vrata u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu

museum-1177081_1280

U poslednjih nekoliko meseci Muzej iluzija otvorio je svoja vrata na novim atraktivnim lokacijama u svetu – Budimpešti, Milanu i Tel Avivu.

Ovi gradovi tako se pridružuju impozantnoj listi od 35 svetskih gradova kao što su New York, Chicago, Dallas, Orlando, Šangaj, Dubai, Pariz, New Delhi, Atena, Kairo, Beč, Madrid, Stuttgart, Beograd, Kuala Lumpur, Dubai i mnogih drugih u kojima se može posetiti Muzej iluzija. Tako se ova hrvatska franšiza i turistički izvozni proizvod proširila u 22 zemlje na čak četiri kontinenta. 

Jedan od najvećih Muzeja iluzija u Evropi otvoren u Budimpešti

Jedan od najvećih Muzeja iluzija u Evropi otvorio je svoja vrata u samom srcu Budimpešte. S osam tematskih soba, desetinama instalacija, jedinstvenim hologramima, Vortex tunelom, jedinstvenim igrama za razvoj logike i mnogim drugim iluzijama, posetioci najnovijeg muzeja u glavnom gradu Mađarske mogu naučiti i iskusiti kako rade ljudska percepcija i mozak.

Uz Budimpeštu nove lokacije – Milano i Tel Aviv

Neverovatna preduzetnička priča iz zagrebačke Ilice obišla je celi svet, a sada sve velike svetske metropole žele imati po jedan primerak Muzeja Iluzija. Tako su nedavno otvoreni muzeji u Milanu i Tel Avivu.

Milano je tako postao 34. grad na svetu s ovakvim interaktivnim muzejem, a muzejska zbirka sastoji se od više od 70 atrakcija koje pokrivaju prirodoslovlje, matematiku, biologiju i psihologiju. Muzejom u Tel Avivu, Izrael je tako dobio muzej koji će raditi sedam dana u nedelji, a koji će svake sezone menjati postavku, tj. nadopunjavati ga novim sadržajima.

Hrvatski turistički izvozni proizvod

Muzej iluzija jedna je od najbrže rastućih franšiza u svetu. Cela priča krenula je iz Zagreba, od dvojice prijatelja i osnivača kompanije  Metamorfoza, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića.

Ove godina priča je dobila i nastavak u vidu promene vlasničke strukture. Naime, Invera Equity Partners, društvo za upravljanje private equity fondovima finalizovalo je ulaganje u kompaniju Metarmofoza. Invera je tako stekla većinski (65%) udeo u kompaniji i obavezala se povećati kapital u iznosu od 3 miliona eura.

Cilj partnerstva je dalje širenje u svetu, putem franšize, ali i putem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima širom sveta. Glavno sedište kompanije je i dalje u Zagrebu, gde tim od 20 -ak ljudi radi na daljem razvoju kompanije, od dizajna, projektiranja i vođenja izgradnje novih muzeja, do razvoja novih eksponata i daljnjeg širenja koncepta Muzeja Iluzija.

Iz našeg cilja da Zagrebu pružimo mesto koje objedinjuje zabavu i edukaciju, stvorila se ideja koja je osvojila svet. Postali smo najveći lanac privatnih muzeja u svetu i ovo je priča koja ima ozbiljnu budućnost. Smatramo da je tako koncept “edutainment” napokon dobio pozornost koju i zaslužuje, jer je svima najlakše učiti i usvajati nove informacije kada se dobro zabavljamo. Otvaranjem muzeja u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu ovaj popis gradova se samo još više širi, što nas čini neverovatno sretnima“, izjavili su osnivači Tomislav Pamuković i Roko Živković.

Zadovoljstvo nam je ulagati u ovakav koncept koji je već sada ostavio velik trag na globalnom nivou, a verujemo kako ga čeka još svetlija budućnost. Iako je kompanija relativno mlada, njihov sjajan i inovativan koncept ‘edutainment’ ima sjajnu budućnost i sigurni smo da će se razvijati sve više i više. Veselimo se budućim projektima.” izjavio je iz Slaven Kordić iz Invera Equity Partners.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!